ilustratie vectoriala semnul intrebarii

Diferenta dintre cidru si cedru

Revenim la ceea ce ne-a consacrat si anume paronimele. Ma rog, de fapt ce ne-a consacrat sa spunem asa, sunt in mare diferentele dintre pasari sau dintre diverse animale. Se pare ca sunt animale sau pasari ba chiar si insecte care pun oamenii in dificultate. Poti cauta pe site sa vezi cum arata zarzarele si cum arata caisele, care e diferenta dintre viese si albine, dintre taur si bou etc. Sunt o multime de astfel de subiecte abordate. Dar astazi discutam despre diferenta dintre cidru si cedru.

Sunt paronime, difera doar o litera dar e o litera foarte importanta. Altfel e posibil sa te faci de ras daca le incurci cumva intr-o discutie.

Diferenta dintre cidru si cedru

Si hai sa vedem ce ne spune dexonline despre aceste doua cuvinte.

Cidru

CÍDRU s. n. Băutură alcoolică obținută prin fermentarea sucului de mere (sau a altor fructe). – Din fr. cidre.

Cedru

  • 1. Numele mai multor specii de arbori din familia pinaceelor, cu lemnul tare, cu ramurile orizontale (Cedrus).
    • 1.1. Lemnul acestor arbori, de culoare brună-gălbuie, rezistent, uleios, cu miros puternic, folosit în construcțiile navale, la fabricarea mobilelor, în sculptură.

Bun, asadar primul, cidrul, este o bautura obtinuta din mere. Ma rog, la origine era obtinuta din mere. Ca origine este atribuita Europei. Se pare ca se producea inca de prin perioada romana. Si era foarte apreciata in Franta, UK, Spania. Bautura exista si in ziua de astazi dar desigur a evoluat. Nu se mai face doar din mere ci din diverse alte fructe, cu diverse arome. In viziunea mea, este o combinatie dintre un suc si o bere sau daca vrei, un suc alcoolizat. Imi place sa beau din cand in cand.

imagine cidru cu mere si scortisoara

Cedrul, este un copac, din aceeasi familie cu pinii si alte conifere. As putea spune ca este un arbore legendar. Exista mentiuni despre cedru atat in Biblie cat si in alte carti istorice. Desi nu este un arbore nativ, a fost adus si in Romania, aici creste (in unele parcuri montane sau gradini botanice) specia Cedrus libani.

poza cedru

sursa imagini: pexels.com

Leave a Comment

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *