Diferenta dintre astronomie si astrologie

Diferenta dintre astronomie si astrologie

Hai sa vedem, Neti Sandu se ocupa de astrologie sau de astronomie? Cei doi termeni sunt relativ asemanatori si spre deosebire de alti termeni care suna cumva cam la fel, de data asta exista si o legatura. Cuvantul astro este termenul de legatura intre cei doi si se refera la acelasi lucru: stele, cosmos etc. Dar exista o diferenta dintre astronomie si astrologie si vedem mai jos care este aceasta.

Diferenta dintre astronomie si astrologie?

Ca un soi de rezumat, putem spune ca in ambele cazuri se studiaza stelele, insa in mod diferit. Cuvantul studiaza are aici mai mult sens de cerceteaza/ se bazeaza pe, ca sa nu avem discutii. Am facut precizarea pentru ca cele doua domenii sunt cumva in antiteza si unii refuza existenta celorlalti.

Dar hai sa vedem ce scrie prin dexonline despre cei doi termeni.

Astronomie

ASTRONOMÍE s. f. Știință care se ocupă cu studiul aștrilor, al sistemelor de aștri, al galaxiilor și al Universului. – Din fr. astronomie, lat. astronomia.

Astrologie

ASTROLOGÍE s. f. Arta de a descifra și de a prezice destinele pe baza studierii poziției și mișcării aștrilor, a constelațiilor sau a unor fenomene cerești. – Din fr. astrologie, lat. astrologia.

Deci, in rezumat, astronomia este stiinta care studiaza corpurile ceresti. Astrologia insa nu este o stiinta – sau cel putin nu este recunoscuta ca atare. Este ceva ce merge spre zona de ocult, pe baza caruia este realizat de exemplu horoscopul sau diverse previziuni.

De aici si precizarea de la inceput.

Desi seamana pana la un punct, cei doi termeni se despart cumva in mod dramatic.


sursa imagini: pixaby.com

Leave a Comment

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *