poza cu magar si catar

Diferenta dintre asin, magar si catar

Esti un magar sau esti un catar? Care-i diferenta intre magar, catar si asin? Sau e vreo diferenta? Da, este si o sa vedem mai jos.

Diferenta dintre asin, magar si catar

Hai sa vedem ce ne zice dexonline despre toate aceste cuvinte.

măgarsm [At: PRAV. 178 / Pl~i / E: alb magar, bg магаре1 Animal domesticit din familia calului, mai mic decât acesta, cu capul mare, cu urechile lungi, folosit ca animal de povară Si: (regmăgăreț (1), (gmțurechiat (Equus asinus). 2 (Îc) ~-sălbatic Mamifer asemănător măgarului (1) și calului Si: colun. 3 (D. oameni; îeA fi ~ul cuiva A-i face cuiva tot felul de servicii care cer eforturi fizice obositoare și umilitoare. 4-5 (Pop; îeA ajunge (sau a face pe cineva) din cal ~ (A ajunge sau) a aduce pe cineva dintr-o situație mai bună în alta mai rea. 6-7 (Îae) (A ajunge sau) a face pe cineva de râs. 8 (FamîeA nu fi nici cal, nici ~ A nu aparține nici unei categorii determinate, a nu avea o situație precisă. 9 (RegîcsDe-a ~ul (sau ~ii) Joc de copii Si: de-a caii. 10 (Regîacs) Joc de copii Si: de-a capra. 11 (Învîc) ~-de-Africa Zebră. 12 (Depirn) Om obraznic, ingrat, leneș, încăpățânat sau prost Si: (regmăgăreț (2). 13 (Reg) Joc de cărți nedefinit mai de aproape. 14 (Reg) Snop de grâu care se pune în vârful unei grămezi de snopi și care se așază cu spicele pieziș, formând o apărătoare de ploaie Si: (regpop1, preoteasă. 15 Grămadă de șapte, nouă sau zece snopi. 16 Jumătate de claie de grâu. 17 (Reg) Element de construcție sau dispozitiv care susține o greutate Si: platformă, suport. 18 (Reg) Chingă a căpriorilor. 19 (Reglpl) Bolduri sau țepușe ale unei case țărănești. 20 (Reg) Pinten la malul apei Si: capră, cășiță. 21 (Reg) Pod care susține moara Si: podină22 (Reg) Capră de tăiat lemne. 23 (Reg) Fiecare dintre suporturile de lemn prevăzute cu două picioare peste care se așează scânduri lungi, ca să servească drept bancă sau drept schelă pentru zidari. 24 (Reg) Suport pentru albie. 25 (Reg; la jocul „Capra”) Copil peste care sar ceilalți copii. 26 (Rar) Instrument care servește la ridicarea căruțelor și a trăsurilor pentru a li se spăla roțile.

Deci magarul este animalul original cum se vede in poza de mai jos.

imagine magar

Si catarul ce mai e? E vreo diferenta intre un magar si catar? Da, este. Pe scurt, catarul este un hibrid intre magar si cal.

catâr [At: GCR I, 304 / V: căt~, ~rc / Pl: ~i / E: tc katyr1 sm Animal domestic hibrid rezultat din împerecherea măgarului cu iapa sau a armăsarului cu măgărița[1] (Equus mullusSi: (îrgmâșcoi. 2 sm (Pfmpan) Om încăpățânat. 3 sm (Învpex) Încălțăminte proastă. 4 sm (Reg) Gheată scâlciată. 5 sm (Reg) Papuc fără toc. 6 sm (Reg) Copac noduros, încâlcit Si: terș. 7 a (Pexirn) Hibrid.

catâr
Dar intre asin, magar si catar? Este vreo diferenta? Intre magar si asin, nu e nicio diferenta, asin este cuvantul invechit pentru magar. Evident, intre asin si catar sunt asadar aceleasi diferente ca intre magar si catar.

Si acum stim cu totii care este diferenta dintre asin, magar si catar.

Surse imagini: pixabay.com si wikipedia.org

Leave a Comment

Adresa ta de email nu va fi publicată.

Exit mobile version