neck pain and eel

Diferenta dintre angila si anghila

Cei doi termeni pe care ii discutam astazi se diferentiaza printr-o singura litera, practic h-ul schimba in totalitate sensul. Cuvintele de genul acesta provoaca de obicei dificultati, pentru simplul motiv ca aceasta diferenta mica poate fi greu de retinut. Daca reusesti sa asociezi unul dintre termeni cu ceva clar in mintea ta, va fi mai usor sa le retii. Dar pana atunci, hai sa vedem care este diferenta dintre angila si anghila.

Iti pot spune ca ambii termeni definesc ceva ce poate fi daunator dar totusi, unul dintre ei este comestibil.

Diferenta dintre angila si anghila

Ca de obicei pentru aceasta rubrica, am consultat dexonline.

ANGÍNĂ,angine, s. f. 1. Inflamație a faringelui și a amigdalelor care împiedică înghițirea și respirația. 2. (În sintagma) Angină pectorală = boală care se caracterizează prin dureri în regiunea inimii și prin accese de asfixie și care se datorează unor alterări funcționale sau anatomice ale arterelor coronare; angor. [Var.: (pop.) anghínă s. f.] – Din fr. angine, lat. angina.

Deci angina este practic o boala care se manifesta fie in zona gatului, fie in zona inimii. Partea de angina pectorala, pare mult mai urata decat angina simpla, din zona gatului.

Hai sa vedem si anghila:

anghilă [At: ANTIPA, P. 59 / V: (înv) ~gui~ / Pl: ~le / E: fr anguille] Pește migrator din familia murenoidelor, asemănător cu un șarpe (Anguilla anguilla) Si: (imp) tipar, țipar de mare, chipear, pișcar, șarpe-de-apă.

Deci aici vorbim de un tipar, toata lumea stie cum arata un tipar, corect? Cred ca toti avem in minte tiparii electrici desi nu toti pestii din clanul tipar, sunt electrici. Tehnic vorbind, de fapt unii tipari nu sunt tipari, doar seamana ca forma dar fac parte din familii diferite.

Din definitia de mai sus, termenul de „piscar” mi se pare extrem de interesant si romanesc. Curenteaza deci cum ii zicem? Piscar. Simplu si la obiect.

Cum o durere in zona gatului nu este deloc greu de imaginat, am ales imaginea unui tipar, este o reprezentare grafica.

anghila japoneza

Din ce am vazut pe youtube, anghila creste si pe la noi si se pescuieste. Este de asemenea comestibila dar nu cred ca se gaseste in comert. Cel putin eu unul nu-mi amintesc sa fi vazut dar as incerca daca as gasi de cumparat cum s-ar spune, ca pescar nu sunt.

Angina nu-mi doresc dar daca stie cineva de unde se poate cumpara anghila, rog sa lase un comentariu mai jos.


sursa imagini: pixabay.com, publicdomainvector.com, wikipedia.org

Leave a Comment

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *