exercitiu matematica capacitate 2016

Despre capacitate….

Ganduri, ganduri, ganduri. Desi blogul l-am conceput initial ca un loc de prezentare a beaturilor devenind apoi un loc despre filme, desene si mai nou chestii grafice (in curand), in ultima vreme ma gandesc sa-l folosesc la adevaratul potential. Asta inseamna ca planuiesc sa mai postez din cand in cand editoriale sa le zic asa. Este vorba despre chestii pe care le aud si despre care am ceva de zis. Vor fi cred un soi de discutii pe care nu simt nevoia sa le port cu cineva „real” in acest moment insa simt nevoia sa le port ca sa iasa din sistem. De asta ne aflam astazi aici, desi marturisesc ca nu planuiam sa scriu astazi.

Despre capacitate….

Subiectul pe care vreau sa-l abordez astazi, este cumva unul la moda si totusi inedit pentru mine. Am terminat de mult cu scoala „oficiala”, momentan ma autoeduc. N-am copii sau rude care sa dea capacitatea sau bacul in acest moment. Din aceasta cauza nu ma intereseaza foarte mult ce s-a dat la bac si urasc share-urile cu „perle de la bac”. N-ar trebui imprastiate din punctul meu de vedere fiindca fac mai mult rau decat bine. De ce? Pentru ca participa la crearea unei stari de suficienta si de mandrie si multi se simt bine stiind ca exista altii „mai prosti” ca ei cum s-ar zice. Mai sunt si alte motive evident.

N-as scrie in mod normal despre asta insa ce se intampla in ziua de astazi mi se pare absolut fenomenal. N-as vrea s-o dau cu „pe vremea mea” insa tot mi se pare de necrezut.

Intriga…

Pentru cine nu stie, aveti detalierea aici. Practic, s-a dat subiectul de mai jos la care multi copii si-au luat teapa pentru ca n-au fost atenti.

exercitiu matematica capacitate 2016
http://www.hotnews.ro/stiri-esential-21121796-evaluarea-nationala-2016.htm

Au inceput astfel sa se planga si sa se rezolve impotriva sistemului nedrept cica.

ilustratie copil Bebe Tei
infrasunete.eu

Solutia…

Parintii celor „pagubiti” impreuna cu copii sau invers au facut o petitie online semnata deja de peste 40.000 de oameni se pare (se baga cineva la o anti-petitie?) prin care cer sa fie reevaluate lucrarile si sa fie luate in calcul ambele variante de raspuns (3 si 8) desi doar una este corecta. De ce? Pe motiv ca dom’le, ministerul educatiei n-a marcat axele si asta i-a indus in eroare.

Parerea mea…

ESTE STRIGATOR LA CER! Este o mare tampenie!

Si sper ca ministerul sa nu cedeze. Este un test! Un test, presupune si intrebari capcana, care iti pun la incercare: atentia, logica, modul de gandire. De asta este un examen.

test
https://pixabay.com

Nu inteleg, oricum nu era nimic de calculat aici. Daca ar fi fost marcate axele, ce ar fi trebuit elevul sa mai faca? Doar sa traga o linie cu pixul si sa copieze rezultatul? Ce se demonstra, ca stie sa citeasca si pentru asta trebuia punctat, sau ce?

Este un simplu exercitiu de atentie si de logica.

Mi se pare o mare tampenie sa fie cocolositi copilasii si sa se schimbe sistemul pentru ei. Sa se schimbe, dar atunci cand e gresit. Mie nu mi se pare nimic gresit aici, este un simplu exercitiu si asta e tot. Dezbateam astazi subiectul la birou cu niste colegi apropiati de varsta si am ajuns la concluzia ca daca se intampla pe vremea noastra, parintii n-ar fi dat vina pe minister ci pe noi. Noi am fi fost cei certati sa zic asa, pe motiv de neatentie.

N-am chef sa scriu mai mult, cred ca se intelege ideea de baza. Ma repet, sunt anti-modificare, mi se pare stupid. Ei trebuiau sa fie atenti nu sa le dea ministerul grilele completate deja.

Despre cati au promovat nici n-are rost sa vorbim.

Sper sa nu cedeze presiunii cei din minister iar copiilor le recomand una din cartile astea . Le recomand si parintilor una din cartile astea, de parenting.

Un ultim cuvant, o scrisoare deschisa.

Scumpa doamna, dragi parinti,

Acum v-ati luat copilul in brate ca sa-l treceti de capacitate. Petitii, probabil ati aparut prin ziare, pe la tv etc. (n-am urmarit subiectul, nu ma intereseaza). Se poate sa reusiti sa fortati ministerul sa reevalueze lucrarile si sa treaca si copilul dumneavoastra sau sa i se mareasca nota. 

Insa, scumpa doamna, sunt curios, ce va intelege copilul dumneavoastra si asa derutat din toata treaba asta? Ca nu e vina lui si ca i s-a facut o nedreptate, el este o capacitate. S-ar putea sa inteleaga de aici ca totul i se cuvine si ca trebuie sa fie totul foarte usor nu sa se straduiasca el. Siti mai bine ca mine poate ca viata nu e asa.

O ultima intrebare, scumpa doamna. Vor trece anii, va lua si balaureatul (sau cine stie, poate dispare de tot), va merge la o facultate etc.

Ce se va face insa scumpa doamna, copilul dumneavoastra cand o sa trebuiasca sa se angajeze si ce veti face dumneavoastra? Cam toate firmele mari, multinationale sau nu obisnuiesc sa dea teste la angajare chiar si pentru posturi de new entry, nu mai vorbesc de cele bine spre foarte bine platite.

CINE il va mai salva atunci, scumpa doamna, cand o sa dea fail, pentru ca angajatorul i-a adresat cel putin o intrebare de logica si el n-a fost atent? Veti face si atunci contestatii si veti merge la minister? Veti face petitii? O sa mergeti la televizor? 

Va asigur ca testele sunt reale, va va spune insa copilul dumneavoastra peste zece ani cand va va suna plangandu-se ca nu il angajeaza nimeni.

Mult succes si dumneavoastra si copilului mai bine il pregatiti insa pentru viata si nu-l luati in brate cand nu e cazul.”

Amin.

Leave a Comment

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *