captura de ecran de ce trag clopotele Mitică mariana mihuț si tora vasilescu

De ce trag clopotele Mitică?

Revenim în sfera recenziilor cu un alt film interzis ca marijuana. De ce trag clopotele Mitică? a fost filmat în 1981 sub bagheta lui Lucian Pintilie, dar a fost interzis de comuniști încă din fașă, din ordinul personal al tovarășului Ceaușescu Nicolae. 

Ca gen, vorbim de o comedie, ba chiar o comedie de clasă a cinematografiei românești, ce a și reunit actori geniali. Pe lângă regretatul Gheorghe Dinică, găsim și alți actori de marcă precum Mariana Mihuț, Victor Rebengiuc, Ștefan Iordache, Tora Vasilescu (și e a naibii de atractivă în filmul ăsta) sau Mircea Diaconu. Practic, o echipă de stele confirmate sau de viitor.

#sinopsis De ce trag clopotele Mitică?

Filmul este o ecranizare a operelor lui Caragiale, schiță principală fiind „D-ale Carnavalului”. Acțiunea este cumva împărțită în două, principalele secvențe de acțiune au loc la frizeria lui Nae Girimea  și a doua parte la un carnaval local.

Tot scenariul este bazat oarecum pe o neînțelegere, doi bărbați „traduși” căutându-și cu gelozie „traducătorii” dar înțelegând greșit cine sunt aceștia. De aici, reies o serie de dialoguri și de întâmplări foarte comice.

#ochiul critic

Interzicerea filmului a fost cauzată de moravurile societății prezentate în film, de la limbaj la jocurile de noroc, băuturi alcoolice și infidelitate. Evident, o astfel de realitate nu convenea comuniștilor, în viziunea lor astfel de lucruri neavând cum să se întâmple în România „lor”.

Nu sunt scene atât de scandaloase, evident, dar sunt câteva scene mai sugestive sau oarecum erotice.

tora vasilescu sexy din de ce trag clopotele mitică

De exemplu, când unul din personaje se pregătește să-i aplice soției care dormea o palmă sănătoasă (în care scuipase în prealabil) la popoul dezgolit. 

Mai sunt apoi și două dame ce se schimbă „inima lângă inimă” filmate de sus, o îmbrățișare între două femei cu un sfârc pe afară, Tora Vasilescu în ținuta decoltată de noapte și tot așa. Basca ceva scene de violență și pe alocuri și fărâme de limbaj licențios.

scena sexy de ce trag clopotele mitică

Cum spuneam mai sus, filmul este plin de replici savuroase probabil cea mai celebră fiind cea dată de Ștefan Bănică Senior alias Mitică la întrebarea: De ce trag clopotele Mitică? Răspunsul rămâne să-l afli dacă te uiți la film.

Pe finalul filmului, puteți admira și o luptă „cat fight” și de asemenea, ceva secvențe cu un decolteu plin ochi al Torei Vasilescu, din punctul meu de vedere una dintre cele mai frumoase actrițe de pe la noi, evident la vremea ei.

Filmul este de nerătat, trebuie văzut și îl poți vedea direct pe youtube, ca de altfel și alte filme românești.

Sursă imagine: captură de ecran youtube

Leave a Comment

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *