Daca nu ti-ai gasit vocatia si nici nu stii cum sa faci asta, atunci poate ai nevoie sa citesti cartea asta

Afla cine esti cu adevarat, ti-ai gasit vocatia - Jeff Goins

Nu stiu daca iti plac cartile de dezvoltare personala. Mie nu-mi placeau. Nici acum nu-mi plac foarte mult insa am inceput sa le consider interesante. Pe scurt, oricat de proasta ar fi o carte de genul mi se pare interesanta faptul ca prezinta niste premise adevarate. Sunt niste adevaruri simple uneori, dar cred ca avem nevoie sa ne fie amintite, cel putin amintite si poate uneori trebuie sa le impartim cu altii. Pe facebook ar trebui si am putea sa sharuim si chestii mai deep un pic, precum cartea asta, nu doar sexy si funny.

Cam asa ceva si cu cartea de fata. Am cumparat-o intamplator de la un chiosc de ziare in drum spre munca, intr-o zi cand imi luam tigari. Mi-a atras atentia si ca atare am si cumparat-o de curiozitate.

Afla cine esti cu adevarat

scrisa de Jeff Goins, numele original „The art of work: A Proven Path to Discovering What you Were Meant to do”.

In Romania a aparut la editura Litera in 2017 si a fost distribuita cu un ziar cred, eu am luat-o la liber.

Cum ziceam si mai sus, este o carte de dezvoltare personala, o carte interesanta, mie mi-a placut mult. Imi place modul cum e scrisa, e cumva lectura usoara, cu toate ca subiectul tratat este unul profund.

Nu stiu alte carti cum sunt, nu am citit prea multe pe acest subiect, cartea de fata insa imi permit sa spun ca este atipica, eu asa cred cel putin. Asta pentru ca ne prezinta ideea, mesajul prin prisma altor oameni, nu direct. Mai exact, parerile autorului, invatamintele lui, se impletesc armonios cu povesti reale de viata.

Vocatia nu se gaseste de cumparat

Mesajele sunt multiple, trebuie insa sa cititi cartea ca sa le prindeti. Pe scurt, din carte se desprind cateva idei principale cum ar fi faptul ca vocatia, nu pica din cer. Daca nu faci nimic in directia aia, daca stai pe loc, pe loc vei ramane. Sunt sanse minime ca in somn, sa coboare un inger, sa te mangaie pe cap si sa-ti spuna ce sa faci. Nu cred nici c-o sa-ti scrie vocatia pe whatsapp.

Asa ca incearca sa te misti, trage de tine, iesi din zona de confort si testeaza. Vezi ce-ti place sa faci mai mult, vezi care e chestia pe care o faci fara sa te plictisesti sau o faci cu placere si cand te plictisesti si tot asa. Nu astepta, incepe chiar de azi. Tine minte de altel o chestie foarte importanta: evolutia vine din durere. Cum spun cei care merg la sala: no pain, no gain. Ce inseamna asta? Muschii se dezvolta cand se rup, la propiu. Se rup si se formeaza noi legaturi de adn si asa cresc muschii.

Asta e valabil si pentru oameni. Acum nu e nevoie sa ne rupem un picior ca sa progresam sau sa intram in vreo coma ceva, trebuie doar sa facem eforturi.

Viata ca un portofoliu

Tot cartea asta prezinta un foarte interesant concept ce poarta numele de viata ca un portofoliu. Pe scurt, este un concept care strange mai multe elemente laolalta si spre asta ar trebui sa tindem toti. Ar trebui sa ne orientam spre un cumul de activitati care sa ne aduca implinire, fericire, placere si nu in ultimul rand, bani. Un astfel de concept presupune ca cineva nu este doar scriitor, sau tata, sau antreprenor de exemplu ci este toate acestea la un loc.

Recomand cu drag cartea oricui, cine nu vrea sa-si descopere vocatia? Vrei sa fii toata viata angajat, sa lucrezi intr-un program fix si sa ai libertate maxim 20 de zile pe an in afara de weekend-uri? Nu cred. Deci cauta, tinere frumos, cauta, gaseste-ti calea. Sigur e mai mult acolo afara pentru oricare dintre noi. Eu nu cred ca am ajuns pe pamant din intamplare sau sa lucram in corporatie sau oriunde altundeva. Cred ca fiecare dintre noi avem o misiune de indeplinit ca Apollo, insa cati dintre noi stiu care e aia?

Misiunea ta care este, tu ti-ai gasit vocatia?

P.S Daca ti-a placut articolul, nu uita sa te abonezi la blog (introduci adresa de mail in campul din dreapta sus) si nu strica nici un share pe facebook. 

5 thoughts on “Daca nu ti-ai gasit vocatia si nici nu stii cum sa faci asta, atunci poate ai nevoie sa citesti cartea asta”

  1. Mmmm posibil ca nu fac ceea ce trebuie. Probabil multi spun ca ar trebui sa ma acum cu altceva si totusi imi place ceea ce fac desi nu ma stradui prea mult. Cred ca prefer sa raman misterioasa si sa nu divulg chestii personale. Voi citit si eu cartea

Leave a Comment

Adresa ta de email nu va fi publicată.