Daca e sa ai zile, scapi oricum… si de boala romaneasca…

Nu prea stau bine cu cheful de scris, dar pofta vine mancand, asa ca sunt aici si fiecare litera imi face bine si-mi da entuziasm. Fiindca nu ma simt in stare sa dezvolt totusi un subiect mai amplu, vreau sa discutam doua chestii astazi:

  • Noroc/karma/destin/soarta
  • Boala romaneasca

Daca ai zile scapi oricum…

Ma gandesc ca asa a zis Juliane Koepcke, acum vreo 50 de ani cand s-a trezit singura in jungla peruviana. Cum a ajuns acolo? Pai ca in filmele proaste din anii ’90, dar la ea a fost pe bune.

Tine-o pe asta: avionul in care se afla impreuna cu mama ei, a fost lovit de fulger, deasupra junglei peruviene, s-a rupt si ea a cazut din cer, la propiu, cu tot cu scaun.

Pe viitor, la clasica intrebare „Ia zi papushe, te-a durut cand ai cazut din cer?”, Juliane a putut sa raspunda fara sa minta, „Da, m-a durut”. Si-a rupt niste chestii dar spre norocul ei, nimic atat de grav. Mai mult decat atat, a mai umblat si vreo 10 zile prin jungla peruviana fara sa pateasca nimic sau cel putin, a supravietuit.

Mai e nevoie sa zic ceva? Asta in timp ce Maricel iesea din casa, a calcat stramb, si-a rupt gatul si-a murit. E clar, daca ai zile… ai si scapi si din astfel de situatii daca nu, aluneci in baie si mori dand cu capul de ceva.

Articolul care m-a inspirat, il gasiti aici.

Boala romaneasca

Cand o sa scapam de ea? Ne-au zis-o multi dar tot degeaba, pe noi tot nu ne duce capul sa intelegem.

Saptamana asta, echipele romanesti de fotbal au jucat calificarile pentru competitiile europene. S-a calificat doar una din cinci si s-a apucat sa faca misto de una din rivale, gen.

De ce?

De unde apar mizeriile astea? Ma rog, in afara orgoliului imens ce probabil compenseaza chestii mai mici. De ce nu putem sa stam noi linistiti si sa ne vedem de treaba noastra? Ca nu obtinem nimic fiind cu ochii la vecini.

Ochii peste gard si gata, pai stai boss, sa ne vedem de alte noastre. Ajuta pe cineva cu ceva misto-urile de genul asta? Te simti mai bine facand caterinca de unul mai slab si asa, aiurea? E trist daca da.

Unul mai slab, nu te face pe tine mai puternic ci doar iti da senzatia. Daca pici in plasa insa, e prostia ta.

In alta ordine de idei, ar fi frumos sa invatam si noi sa facem front comun cand e cazul si sa tinem cu fratele nostru, sa fie Romania vs restul lumii. Nop, nu se intampla.

De la vechile batai intre noi, la caterinci din astea proaste samd.

Stau si ma intreb, oare acum 300 de ani, asa faceau si stramosii nostri? Se bateau cu turcii la Calugareni si Maricel din Pitacul de Jos radea de Vasilica, din Pitacul de Sus, ca a incasat o sabie mai mare in cap? Nu m-ar mira.

Sursa imagine: pexels.com

Leave a Comment

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *