culorile tarii noastre

Tu stii care sunt culorile drapelului nostru?

culorile tarii noastre

Ma gandeam sa facem azi un exercitiu de imaginatie, un test. Ma rog, eu n-am puterea lui Patraru sa trimit oamenii pe teren ca Vox Populis dar incerc sa ma folosesc de puterea netului. Subiectul de astazi este dedicat drapelului Romaniei si este vorba despre culorile tarii noastre.

Hai sa vedem cat de patriot esti, de curiozitate. Nu zic nimic de imn ca ar cam trebui sa-l stim, insa cred ca sunt foarte putini cei care sunt in stare sa treaca de prima strofa din pacate (si eu ma numar printre ei, de ce sa mint).

Ma gandesc ca ar trebui sa fie mai simplu cu drapelul tarii noastre. Cred ca toata lumea stie care sunt culorile dar care e ordinea lor? Te invit sa alegi o varianta:

  1. Galben, Rosu, Albastru
  2. Rosu, Galben, Albastru
  3. Albastru, Rosu, Galben
  4. Galben, Albastru, Rosu
  5. Rosu, Albastru, Galben
  6. Albastru, Galben, Rosu

Nu trisa! Alege o varianta si abia apoi verifica pe net, sa vezi care e ordinea corecta. Daca nu stii ordinea corecta, asta e, o sa o stii de acum incolo. Mie mi se pare un prim semn de constiinta nationala. Ar trebui sa avem cu totii un minim de cunostinte cu privire la tara noastra, indiferent ca suntem sau nu mandri de ea.

#deci, care sunt culorile tarii noastre?

Rosu, galben si albastru. Nu ma crezi, uite, verifica pe wikipedia.

Apoi, nu conteaza daca ai nimerit sau nu culorile, dar stii macar ce inseamna aceste culori, ce reprezinta? Nu sunt luate random, au o insemnatate fiecare in parte. Impreuna formeaza un tot unitar care zic eu ca dau o imagine destul de buna a tarii noastre. Poate nu mai sunt reprezentative pentru prezent dar au fost si sunt pentru trecut.

Tot conform wikipedia acestea inseamna: Libertate (albastrul cerului), Dreptate (galbenul ogoarelor), Fratie (roșul sângelui).

Mai important decat orice este trecutul, daca stii sa-l asculti, o sa te invete tacut ce ai de facut, cum sa traiesti prezentul si cum sa-ti faci viitorul mai bun. Un viitor mai bun va exista insa cand vor exista oameni constienti de ce se intampla in jurul lor si astea sunt niste prime semne.

Viitorul tau ti-l faci singur, viitorul tarii noastre il facem insa impreuna. Fara un minim de patriotism si simt civic nu cred ca se poate insa.


Deci, stiai care sunt culorile steagului si in ce ordine?

Leave a Comment

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *