Pareri filme | The Conjuring 2 | Traind printre demoni | 2016

cand calugaritele arata asa si crucile sunt intoarse… e clar ca ai dat de necaz
  • Regia: James Wan
  • Actori: Vera Farmiga, Patrick Wilson, Madison Wolfe
  • Gen: Horror, Thriller, Mister, Drama
  • An: 2016

Te invit azi sa vezi un film ce te va speria mai tare ca o zi de luni in care se lucreaza. Este vorba despre The Conjuring 2 – Traind printre demoni. Da, e partea a doua, nu trebuie sa-ti faci griji insa, te poti uita si daca nu l-ai vazut pe primul – The Conjuring. Nici eu nu am vazut prima parte si m-am uitat fara probleme, se intelege.

Povestea continua cu inca o aventura a exorcistilor Ed si Lorraine Warren. Dupa experienta din Amityville (din prima parte) cei doi au ajuns celebri insa nu prea ii ajuta. Toata lumea crede ca nu exista case bantuite sau asa ceva si nici experiente gen poltergeist. Le considera cumva niste farse, chestii de genul. Chestiile astea ii cam deranjeaza pe cei doi, in plus Lorraine (care este medium) are niste experiente cam neplacute, niste viziuni in care vede o doamna calugarita cu dinti de alien. Arata cam ca in poza de la inceput.

In paralel, intr-o locuinta din Londra, traieste o familie de 5, o mama si 4 copii. Janet, este o copila de vreo 12-13 ani. Este cumva interesata de spirite, se distreaza pe la scoala impreuna cu inca o colega cu nu stiu ce plansa cu spirite. Incolo, e un copil normal. Nu prea mai este insa ulterior. Incepe sa vada chestii, sa leviteze, sa distruga chestii, sa vorbeasca cu o voce ciudata si chestii de genul. Stiti voi, cam ce face orice posedat se spune.

Treaba incepe sa devina serioasa, initial este chemata politia dar si acestia o cam iau la fuga cand vad cum sta treaba. Vezi tu, nu prea poti aresta spiritele. Intre timp, familia se muta la vecini insa experientele par sa continue si acolo.

Prin intermediul bisericii catolice (al caror angajati erau oarecum) ajung si Ed si Lorraine in UK. Misiunea lor este sa observe, sa se convinga ca este intr-adevar o casa bantuita, ca nu este o farsa. Anumite indicii duceau in directia asta, cum ca Janet se preface si ma-sa vrea o casa noua.

Se vor convinge oare, era casa bantuita? Daca da, de cine si de ce? Daca nu, de ce au mintit?

Traind printre demoni – o experienta scary

Nu stiu daca am eu curajul unei fetite de 5 ani insa mie filmul mi s-a parut scary. Bun, dar scary, cel putin anumite faze. Nu este un horror prin excelenta insa reuseste sa creeze si sa mentina o atmosfera spooky, care sa te tina in priza pe tot parcursul filmului.

Filmul este unul reusit din punctul meu de vedere, te tine captiv, iti retine atentia si te face sa uiti de alte lucruri. Poate induce o stare de teama prin tensiunea creata nu neaparat intr-un mod explicit. Este pe undeva o teama subconstienta, subtila, nu genul de teama de la hack&slash.

Am uitat sa adaug ca filmul este facut dupa fapte reale, este o adaptare a realitatii. La sfarsitul filmului ai niste surprize, in acest sens si daca esti curios n-ai decat sa documentezi in continuare filmul. De ce sa mint, eu n-am fost deloc curios.


Recomand Traind printre demoni cu draga inima, asa cum va recomand si voua sa va abonati la site (campurile din dreapta sus) si sa ma urmariti pe facebook, pe CineMatol.

2 thoughts on “Pareri filme | The Conjuring 2 | Traind printre demoni | 2016”

    1. 🙂 Ma bucur ca ti-a placut. Daca tot ai zis de asta, urmeaza un film si cu o placa Ouija, strict axat pe ea. E ok si ala, desi nu asa de bun ca asta.

Leave a Comment

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *