Complot final, de Giuseppe Magnarappa

Complot final, este o carte de investigatie insa nu este o carte asa spumoasa la inceput. Este o carte care respecta intocmai momentele subiectului si unde actiunea este construita incet, caramida cu caramida. Este ca intrarea intr-un muzeu sau intr-un parc de distractii, la inceput nu prea pare sa vezi mare lucru insa pe masura ce inaintezi se schimba totul.

Complot Final este un roman ucronic, ce ne vorbeste despre o Italie ciudata. Este o Italie divizata cu mari miscari sociale si cu teroristi ce actioneaza in numele societatii si al dreptatii. Oamenii sunt impartiti intre partide si iau partea unora sau altora, sunt nelinistiti, speriati, divizati. Suna cunoscut?

 A trecut mai bine de o luna de cand se discuta despre aceste blagoslovite de legi speciale; de ce nu se aplica acestea?

– Iata un altul care vrea Statul forte! – comenta sarcastic o fata in blu jeans.

– Statul forte, fetito, este folositor si in cazul tau – raspunse primul indreptand spre ea degetul aratator – pentru ca iti permite sa duci o viata fericita si linistita. Capitalismul acela, atat de mult blestemat…

In tot acest univers, traieste Sergio Spighi, un ziarist la cel mai cunoscut ziar al Italiei si anume Grido. Sergio este implinit pe pan personal, are o prietena stewardesa si foarte frumoasa pe numele sau Marina. Aceasta este si o tipa matura si destul de profunda reusind sa-si calmeze barbatul si sa-i dea sfaturi ca acesta:

Nu-ti face sange rau, trebuie sa traim, pentru noi insine mai intai.

 Pe plan profesional insa, nu este deloc multumit. Asta pentru ca jobul sau este unul care nu-l satisface. Scrie pentru rubrica culturala la ziarul respectiv, rubrica pe care nu o citeste nimeni.

Intr-o zi, satul de terorism se hotaraste el brusc sa faca niste investigatii pe tema asta. In ciuda faptului ca toata lumea ii spune ca este foarte periculos, el nu se lasa si continua sa cerceteze. Asta in timp ce atentatele curg garla, teroristii nesfiindu-se sa-l omoare chiar pe seful serviciilor secrete.

De la cultural la terorism, este un pas mare. Pentru ziarist insa nu pare sa se fi schimbat nimic. Ca de obicei, nimeni nu prea il ia in serios desi el incearca sa-I convinga pe ceilalti si sa le aduca dovezi pe care nu le-a vazut nimeni in afara de el.

O urma pe care a plecat il va costa insa o lovitura in cap si probleme cu politia. Soarta pare ca se joaca cu tine cand devii din detectiv, acuzat. O sa gaseasca oare sursa terorismului sau ii va privi pe teroristi o singura data, prin teava unei arme? Ramane de vazut daca citesti Complot final.

Leave a Comment

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *