Colectia Povestiri Stiintifico-Fantastice Anticipatia 11

Daca data trecuta am vorbit de CPSF 09, astazi vorbim de Colectia de povestiri SF Anticipatia 11, sora ei mai mare. Aceasta carticica sau revistuta, nu stiu cum sa-i zic, contine scrieri de la Ted Chiang, Stephen King sau Mihnea Columbeanu.

Prima poveste ii apartine lui Ted Chiang, scriitor foarte cunoscut in lumea SF-urilor, pentru imaginatia sa si povestile diverse abordate. Desi povestea din CPSF 05 (urmeaza la recenzat) scrisa de el mi-a placut enorm de mult, aceasta… nu prea m-a dat pe spate.

Se numeste Expiratie si este o poveste despre o altfel de lume. O lume in care nu prea mai exista oameni asa cum ii stim, iar expresia „carne si oase” cand e vorba de corpul uman a devenit depasita. Este o lume in care aerul este moneda de schimb si un foarte pretios bun.

Este scrisa bine cu siguranta dar nu prea a fost pe gustul meu, nu mi-a placut.

A doua poveste este una scrisa de Stephen King si se numeste Herman Wouk inca traieste. Este scrisa ca urmare a unui pariu pus cu fiul sau pe care l-a pierdut.

O poveste interesanta si placuta scrisa in stilul caracteristic. Nu este chiar top class pentru King, dar este decenta. Intram in viata a doua prietene cu probleme asemanatoare: fara soti, ceva tesut adipos, cu copii si fara bani. Una dintre ele castiga cam 2.700 $ la loto si pleaca intr-o calatorie spre parinti ca sa mai faca rost de niste bani. Oarecum, se cam intalnesc cu parintii pe drum.

Urmeaza o poveste no name scrisa de Mihnea Columbeanu, o poveste despre allani care insa cu parere de rau nu m-a prins deloc. Este interesanta dar nu este pe gustul meu, efectiv nu m-a captivat.

Incheiem cu un eseu al lui Oliviu Craznic despre Ana-Veronica Mircea si cateva dintre textele acesteia. Grosso-modo, este o carticica interesanta, ne vedem la urmatoarea.


O puteti cumpara de aici, la pret de 4 paini. 

Leave a Comment

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Centrul de preferințe pentru confidențialitate

Necesare

Colecteaza informatii despre utilizator

comment_author_{HASH},comment_author_email_{HASH},comment_author_url_{HASH},wordpress_{hash},wordpress_logged_in_{hash}

Google Analytics

Colecteaza informatii despre utilizator prin Google Analytics

_ga,_gid,_gat,AMP_TOKEN,_gac_UA-66259855-1