Cere si ti se va da (p)

Ionut statea pe scarile blocului. Cam tristut asa, fuma una din ultimele tigari din pachet si se gandea cum sa rezolve problema. Nu era ceva foarte grav dar il rodea pe el ca doar suntem o societate de consum. Marketingul functioneaza de minune, suntem bombardati cu reclame si atunci vrei, tot timpul vrei, ca vezi la altii.

Ce faci cand ai nevoie de niste bani? Ca om cinstit, cetatean onest si integru incerci sa vezi ce solutii exista pentru a-ti completa fondurile. Varianta cea clasica: suna un prieten! Dar prietenii nu sunt fraieri, te miros si ei cand ramai fara cascaval. De fapt cred ca exista un al 6-lea simt pe tema asta. In perioada aia cred ca posibilii creditori simt feromonii de saracie emisi de pauperi.

Ionut se afla intr-o astfel de situatie. Nu era una dramatica, pentru ca Ionut avea ce sa manance de exemplu. Dilema lui era generata de faptul ca voia sa-si cumpere un telefon dar nu avea toti banii pentru el si promotia la acel telefon expira in vreo doua-trei zile. Ce naiba e de facut?

Clasic, a inceput cu parintii. Nu a fost insa o idee prea buna, avusesera de platit ceva la masina, o reparatie neprevazuta si nu a fost combinatie. Nici n-a mai indraznit sa le ceara, si-a dat seama dupa vocea mamei ca nu e un moment bun. Primul esec i-a cam scazut din incredere, stia ca de obicei suna la ei si e ok, all good, chiar daca are 28 de ani.

Daca n-a mers asa, a inceput sa-si caute prietenii dar parca se daduse duma peste tot. Nici cand agata pe net nu-si luase atat de mult „seen” cum si-a luat de data asta. A si zis ca face un dictionar de scuze pe tema asta la cate auzise, unele chiar inventive.

Cum sa faca insa rost de bani? Voia neaparat telefonul ala si nu era doar dorinta. Il voia si pentru ca avea nevoie de el. Proiectele sale online presupuneau un telefon care sa se miste mai bine, sa fie capabil sa aiba o putere mai mare de procesare, sa nu se blocheze, sa aiba o camera decenta etc.

– Ba, ce te tot plangi atat? l-a luat un prieten plictisit de miorlaielile lui Ionut.

-Pai ce vrei sa fac ma, ma plang si eu, daca n-am reusit sa obtine ce voiam… ce sa fac, macar sa ma plang. De unde sa fac rost de bani, ca nu-mi da nimeni! mai, mai sa-i dea o lacrima lui Ionut.

-Ai tacut, da? Ii zise prietenul lui. Vezi ca sunt si alte solutii de finantare, iti iei un credit rapid.

-Ce credit ma, ce banca imi da mie credit asa repede, am nevoie in maxim 2 zile!

-Am zis eu ceva de banca ma? Gasesti si alte metode de finantare de unde poti lua bani doar cu buletinul, si foarte rapid. Practic intri pe site, iti faci cont si in maxim 24 de ore poti avea banii direct pe card, frumos, simplu, elegant fara sa-ti bati capul prea mult. La 500 de lei cat ai tu nevoie 2 zile e mizilic, nu e panica deloc.

-Exista asa ceva? se mira Ionut.

Au trecut cele doua zile si Ionut se afla tot pe scarile blocului, fumeaza o tigara dupa job. De data asta e fericit insa si viseaza la telefonul sau cel nou, il asteapta sa vina.


sursa imagine: pexels.com

Leave a Comment

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *