Pareri filme | Cele mai bune 2 filme de razboi

Articolul asta este dedicat celor pasionati de razboi si de filme cu razboi. Mie personal nu imi mai plac, fiindca mi se par negative. Pe langa asta, mi se pare ca aici exista cea mai mare doza de manipulare ever, ca sa creasca corazonul si sa traga omul mai bine la jug. Nu cred ca s-a schimbat ceva din punctul asta de vedere.

Hai sa vedem insa care sunt cele mai bune doua filme de razboi ever. Conform mai multor site-uri dedicate filmelor, pe baza voturilor oamenilor, cele mai bune doua filme de razboi sunt: Inglourious Basterds (varianta 2009) si Saving Private Ryan.

Inglourious Basterds – 2009

Este un film de razboi, ce duce actiunea inapoi, in timpul celui de-al doilea razboi mondial. In acest timp, undeva in Franta ocupata de nemti, activeaza o brigada de soldati de gherila evrei. Treaba acestora este sa-l omoare pe Himmler, mare stab nazist, asta intentionau. Dintr-o intamplare, planurile lor coincid cu ale unui patro de cinematograf.

Metodele lor de a „discuta” cu nemtii sunt foarte interesante si foarte inedite. Implica diverse obiecte ce iau contact cu corpurile fizice ale domnilor soldati nemti. De asemenea, oamenii care activeaza in aceasta brigada sunt speciali, un soi de „Suicide Squads” aliata. Trailer mai jos, vi-l recomand, este un film bun, foarte bine inchegat ce nu te va plictisi.

Saving Private Ryan – 1998

Si acesta este un film epic si este vorba tot despre razboaiele cu nemtii, mai exact al doilea razboi mondial, invazia din Normandia. Desigur, fiind vorba de un film american, ne povesteste despre Omaha Beach. Aceasta este o sectiune a plajei din Normandia, destinata americanilor, ei erau cei desemnati sa atace si sa cucereasca aceasta bucata.

Filmul urmareste povestea a catorva camarazi ce incearca sa-l salveze pe domnul soldat Ryan, ultimul dintre patru frati ramasi in viata.

Este un film epic fara discutie prin poveste dar si prin scenele impresionante in care Steven Spielberg si-a pus toata maiestria. Nu degeaba se afla in top doua cele mai bune filme de razboi.

Tu, ce alte filme de razboi care sa se ridice la nivelul acestora mai stii?

Sursa imagini: captura de ecran trailere youtube

Leave a Comment

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *