cei 7 magnifici

Cei 7 magnifici – 2016

cei 7 magnificiFilmul acesta este un remake al unui celebru film japonez, unul dintre cele mai cunoscute si anume “Cei 7 samurai”, film semnatura al marelui regizo Akira Kurosawa. Respectivul film m-a impresionat de-a binelea, trebuie sa recunosc, rar am vazut o drama atat de bine pusa in practica (gasesti parerea aici, pe site, cauta Seven samurai).

Acesta este insa regizat de Antoine Fuqua si beneficiaza de prezenta unor nume ca Denzel Washington, Chris Pratt sau Ethan Hawke.

#sinopsis Cei 7 magnifici

Sa revenim insa la oile noastre. Povestea este aceeasi, este doar transpusa in cadrul american. As descrie filmul ca pe un western modern ce ne intoarce in timp, in perioada in care vestul salbatic era in plina dezvoltare.

In acest decor, intr-un orasel din state vine un smecheras “de cartier”. Ma rog, nu era de cartier ca n-avea cartier. Nu era nici mafiot, ca nici aia nu se inventase. Era de fapt un om de afaceri fara nici un fel de scrupule. Latifundiar si antreprenor, voia niste pamant din zona acestui orasel ocupat de agricultori. Asta pentru ca avea impresia ca ei stateau pe o mina de aur, la propriu si voia sa se convinga. Nefiind foarte filantrop, avea pretentia sa plateasca si cam cat avea el chef pentru acest pamant, adica in jur de maxim jumatate din pret. Ca sa fie mai convingator, in prima faza le-a ars biserica si a si omorat cativa oameni, pentru o singura vorba.

Le-a dat termen de gandire 3 saptamani si apoi a plecat. Cetatenii erau cumva resemnati, mai putin o proaspata vaduva si un vecin al ei pe care probabil il tinea in friend zone. Au plecat asadar intr-un alt oras, unde au dat de soi de justitiar, legal insa. Au reusit sa-l convinga pe acesta sa-i ajute. Fiindca cine se aseamana se aduna, pe drum, acesta mai face rost de alti flacai la fel de smecheri ca el si pleaca spre orasel sa-i ajute pe taranusi.

Avem astfel o brigada de 7 oameni care zici ca erau de la ONU/NATO sau vreun alt ONG. Avem un negru, un asiatic, un indian, un mexican, un francez si doi americani cred. Zici ca s-au vazut online pe vreun forum de wow.

Ei 7, plus vaduvioara de mai devreme (frumusica tipa), se pun pe trainuit taranusii si pe aparat orasul contra derbedeului de care am vorbit mai sus.

#ochiul critic

Cei 7 magnifici este un remake reusit, mie asa mi s-a parut. N-a reusit sub nici o forma sa se apropie de calitatea filmului lui Kurosawa dar cred ca nici nu si-a propus asta. A iesit un western modern, un film bun de actiune condimentat cu aproape de toate. Gasesti actiune din plin, scene de lupta bune, un pic de dragoste sau macar flirt etc. Nu lipseste nici tema vendetei personale atat de intalnita in western-uri.

Cum ziceam si data trecuta, mi s-a parut un film bun care isi face treaba si reuseste sa te tina in priza. Si cam asta e tot ceea ce conteaza.


sursa imagine: impawards.com

Leave a Comment

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *