sexual

Ce tip de sexual esti?

Stiu, titlul nu suna corect dar cred ca este totusi destul de sugestiv pentru subiectul articolului. Cand aveam vreo 15 ani, imi aduc aminte ca era la moda o intrebare prin liceu. Baietii mai mari, veneau si te intrebau daca esti heterosexual – daca nu stiai ce inseamna ziceai ca Nu ceea ce era o idee proasta. Amuzamentul era general. In momentul de fata insa, nu mai e asa simplu. Nu mai exista doar heterosexual si homosexual ci mult mai multe tipuri. Deci tu ce tip de sexual esti?

Ce tip de sexual esti?

A nu ma intelege gresit, eu nu zic ca genurile astea nu existau si pana acum, dar cel mai probabil nu prea erau cunoscute si nici nu cred ca erau definite clar. Nu am de gand sa explorez toata gama si sa intru in tot ce inseamna LGBT, nu asta este scopul articolului.

Ci doar sa vedem ce a mai aparut in domeniu sa zic asa si ce naiba inseamna.

Sa incepem de la baza:

  • heterosexual – stim cu totii sper, persoana atrasa de persoane de sex opus (barbat vs femeie). Majoritatea populatiei omenesti face parte din acest gen
  • homosexual – persoana de sex masculin atrasa de alte persoane de sex masculin
  • lesbiana – la fel ca mai sus, dar aici e vorba de femei, nu de barbati
  • bisexual – persoana de treaba, e atrasa de ambele sexe, sa nu discrimineze
  • asexual – persoana atrasa de… nimic. Practic, vorbim de o persoana care nu simte dorinta sau atractie sexuala. Nada, nimic.
  • demisexual – persoana care e interesata de sex dar doar dupa ce formeaza o legatura emotionala cu adversarul. No emotions, no sex.
  • pansexual – taur comunal. Ce prinde, arde, nu conteaza sexul biologic sau identitatea de gen (ce faceee!? partea cu bold se refera mai nou la faptul ca daca cineva are cocosel, nu inseamna ca e si mascul).
  • sapiosexual – cineva care se uda la creierul celuilalt. Sau, cu alte cuvinte, cineva care apreciaza inteligenta, aceasta primeaza in locul corpului
  • cupiosexual – un asexual care totusi se baga la facut sex, chiar daca nu prea are chef. Cuplu, dupa 10 ani de casnicie, cel mai probabil

Mie mi-a ajuns cu partea sexuala, daca esti mai curios de atat, te invit sa explorezi articolul acesta, aparent sunt minim vreo 46 de termeni care descriu diverse tipuri de sexuali.

Tu, ce tip de sexual esti?


sursa imagini: rawpixel.com

Leave a Comment

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *