afis Shrek

Ce-i mare, verde si urat dar nu e Hulk?

Shrek este fara indoiala una dintre cele mai populare animatii aparute in ultimii ani. Este acolo, sus de tot, alaturi de nume precum Ice Age, Despicable Me sau Madagascar.

Este o animatie draguta si fresh inca, chiar daca eu l-am vazut la 16 ani distanta de la aparitie si postez articolul la 20 de ani de la aparitie.

sinopsis Shrek

Shrek, este un capcaun fericit ce face chestii de capcauni. Sta frumos in mlastina sa, unde ia masa si se bucura de viata. Mai sperie vreun taran mai insistent si din astea dar in general este happy.

Fericirea dureaza insa pana cand se apuca lordul Farquaad sa dea sfoara in tara ca rasplateste oamenii care captureaza si-i aduc personaje de poveste. Asa se alege Shrek cu mlastina plina de musafiri nepoftiti, de la Cei trei purcelusi pana la Lupul cel rau din Scufita Rosie.

Satul de musafiri, isi ia noul si nedoritul prieten, un magar vorbitor si porneste catre Lordul Farquaad. Acolo se alege cu o misiune demna de Harap Alb, sa o salveze pe Fiona, o printesa captiva intr-un turn inalt cat Burj al Araab si sa i-o aduca lordului. Zis si facut Shrek pleaca sa salveze printesa.

Pe drum insa, incolo si incoace, se schimba lucrurile, fiindca nimic nu prea este ceea ce pare.

Ochiul critic

Animatie fresh, proaspata, precum cafeaua de dimineata. Este un amestec din toate povestile lumii sa zic asa. Ca poveste in sine e clasica, un underdog merge sa salveze o printesa captiva. Veche de cand lumea.

Producatorii au stiut insa sa foloseasca o poveste cliseica intr-un mod nou. Iata, salvatorul nu este deloc un print, o frumusete de barbat ci un capcaun, verde, urat, gras ce ragaie si trage parturi. Unde mai pui ca e si foarte grumpy pe deasupra. Iar ca insotitor, in loc de un cal fermecat si inteligent, are un magarus urat si cu o gura spurcata.

Seamana a poveste de adormit copii? Nu prea. Mesajul filmului spune insa ca pana la urma binele invinge sau ma rog, daca esti perseverent obtii ceea ce vrei si daca ai rabdare. De asemenea tot din film intelegem ca minciuna are picioare scurte si ca scopurile meschine, nu duc la nimic bun.

Una peste alta ca intr-un film porno cu lesbiene, este o animatie caterinca, ce poate fi urmarita cu toata familia. Are un umor ok, sunt si cateva glumite pentru adulti dar nimic special, copii sunt safe, nu le vor prinde.


trailer aici


sursa imagini: impawards.com si pixabay.com

Leave a Comment

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *