ilustratie ochelari 3D

Ce filme am mai vazut

Sunt pe aici o serie de filme pe care le-am vazut, dar niciunul nu m-a impresionat cu adevarat. Asa ca n-am simtit nevoie sa fac cate un articol separat, am vrut insa sa le trec totusi in revista. Nu sunt neaparat filme rele, dar nici filme care sa-ti rupa mufa.

Ci pur si simplu filme pe care „le-am vizitat”, n-au fost asa interesante, n-am avut prea multe de zis, de aia le-am si pus la gramada.

Quest for Fire 1981 ‘La Guerre du feu’

What the fuck man! Eu sunt fan al genului astuia de filme, despre lumea primitiva, neaderthalieni etc. Mananc pe paine si documentare si tot ce vrei.

Filmul asta se spune ca ar fi un film „cult” pentru acest gen, asa ca am zis ca trebuie sa-l vad.
Dar n-am putut sa-l diger. M-am uitat pana pe la jumatate si am renuntat. Exprima exact ce-i spune numele, cautarea focului.

Substratul este ca toti stramosii nostri (inclusiv noi) sunt de fapt niste animale care se luptau pentru foc. Cine avea focul, avea puterea. Asa ca sunt multime de scene de lupta extrem de brutale. Cadavre, membre, galeti de sange, ceva violuri pe acolo etc. Toata gama. E nu stiu, mai degraba un film gore, ceva de genul. Cum spuneam, am preferat sa-l inchid cand am vazut directia.

M-am apucat intre timp sa citesc cartea care sta la baza filmului si este cu mult, mult mai ok. Cartea chiar am de gand s-o termin, imi place.

Thunder at the Border 1966

Cum ziceam aici sunt mare fan Karl May. Asa ca un film de genul, nu puteam sa-l ratez.

Pentru ca este vorba despre Old Firehand si Winnetou, ca de obicei, acesta din urma jucat de celebrul Pierre Brice. Pentru cine nu stie, acesta a jucat si in unul din cele mai cunoscute filme romanesti, Dacii. Practic, probabil prin ’66, cand a aparut filmul asta, el era in Romania si filma pentru noi.

Ca paranteza, el il intruchipeaza foarte bine pe Winnetou, are tot ce trebuie. Exact asa mi-l imaginam.

Despre film, nu sunt multe de spus. Este un western nemtesc, regizat de Alfred Vohrer, un western corect. Daca iti place genul sau esti fan Karl May, o sa-ti placa si filmul asta.

Dar chiar nu prea e nimic de detaliat. Actiunea este una tipica unui western, doi baieti, Old Firehand si Winnetou, care merg pe urmele unor criminali, pana in panzele albe. Sa se faca dom’le dreptate!!!

Si cam asa se intampla si in filmul urmator, Winnetou and the Crossbreed, aparut tot in ’66. Aici se preia cumva tema din volumul final al seriei Winnetou, daca nu ma insel. Este vorba despre cineva, un parinte care a ascuns niste aur, cand sa-l daruiasca copiilor… este ucis. Si aici e vorba despre o urmarire, o cautare a dreptatii.

Nice si cam atat, la fel ca mai sus.

The Raiders of Atlantis 1983

Porcarie cu bum bum. Ia o varianta mai joasa a lui Rambo, da-i cate arme poti. Ia niste decoruri foarte proaste si ceva motoare si incropeste un soi de banda de raufacatorii apocalipsei. Nu uita sa tragi niste cadre cu capul unuia cu o casca speciala, ca sa fie spooky si atat.

Nu-ti recomand in niciun fel, e pierdere completa de vreme.

Macar daca vedeam si noi un san ceva, de la doamna Gioia Scola dar nimic. Posterul e mai misto decat filmul.

I’ll Sell My Skin Dearly 1968 ‘Vendo cara la pelle’

Un alt western spaghetti. Un tip tanar, foarte bun cu armele, vrea sa-si razbune tatal, ucis miseleste. Ca sa faca asta, demoleaza un oras, cu doua Colt-uri si niste dinamita.

Un western ok, dar nimic special nici aici.


Cred ca avem suficient pentru astazi, mai revin ulterior cu un mix intre filme ok si filme de categoria E, probabil.


sursa imagine: publicdomainvectors.org

Leave a Comment

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *