lego tribal native american indian warriors

Care a fost prima carte citita de tine vreodata?

Iti mai amintesti? Eu da, printr-o intamplare. Se numeste Old Surehand scrisa de Karl May si era volumul 2.

La ce varsta am citit-o? Nu-mi amintesc, dar undeva prin clasa a 2-a. A fost prima carte citita de mine integral si m-a ajutat sa citesc cursiv de la o varsta foarte frageda.

Pana atunci imi tot citeau parintii diverse povesti fie ca aveau chef, fie ca nu, saracii. Abia tarziu mi-am dat seama ca uneori picau rupti de oboseala, le pica cartea din mana dar eu copil nestiutor tot insistam sa-mi citeasca. Eram prea mic, nu-mi dadeam seama ca ii chinui.

Nu stiu ce m-a facut sa citesc cartea astea sau ce m-a ambitionat. Cred ca ar trebui sa-i multumesc surorii mele si poftei cu care citea ea. M-am apucat sa citesc volumul 2 de altfel pentru ca n-am avut rabdare sa il termin pe primul, l-am citit ulterior.

Cred ca frica ca ma prinde sora-mea din urma si nu apuc sa termin cartea m-a facut sa citesc si mai repede. In orice caz, mi-a prins bine, pentru ca acea carte a dat startul unei lungi prietenii cu literatura ce sper eu sa nu se termine niciodata.

Citesc si acum cu aceeasi pofta, cu exceptia perioadelor cand mai simt nevoia unei pauze, mai sunt si din astea. Nu vreau sa fac ce nu-mi place, cel putin daca nu sunt platit pentru asta asa ca prefer sa nu citesc daca n-am chef.

Deci, care e prima carte citita de tine, iti mai amintesti? Lasa un comentariu mai jos sa facem o lista. 😉

1 thought on “Care a fost prima carte citita de tine vreodata?”

  1. Pingback: Silverado, western cu de toate din 1985

Leave a Comment

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *