coperta fata canuta om sucit

Canuță om sucit

coperta fata canuta om sucitPentru astazi am coperta unei carti ce mi-a placut mult prin prisma personajului principal, este vorba de „Canuta om sucit” de I.L Caragiale. Intr-o buna zi sunt convins ca o sa apara acel personaj si pe rubrica de desene in creion. Mi-au placut mult ilustratiile din aceasta carte in special coperta, dar nu numai. Mi-a placut mult faptul ca au personalitate si sunt vii, au o postura, au o expresie care exprima foarte bine anumite sentimente. Adica sunt clare si concise. Pe scurt, sunt niste lucrari de grafica foarte frumoase.

Canuta om sucit

Pana atunci insa, va prezint coperta si o ilustratie din interiorul cartii, ambele realizate de Iacob Desideriu in 1987.

Canuta om sucitDespre „Canuta om sucit”

A fost o poveste care mi-a placut, am citit-o cand eram mic, insa pe de alta parte m-a lasat cu sechele. Asta pentru ca mi s-a parut o poveste trista din anumite puncte de veder, tragi-comica.

Canuta, (interesant nume) il puteti vedea in poza pe coperta chiar, era un copil necajit. Ceva probleme de sanatate, vorba aia, el a fost si bolnav cand era mic si o personalitate interesanta dar si ciudata, sa recunoastem.

La varsta adolescentei, asa cu tot cu defecte, intra la patron. Se angajeaza la o pravalie, baiatul bun la toate. Pastrand proportiile, e ca si cum ar lucra la Mega Image in ziua de azi, ne-ar intreba daca vrem si punga, ar aranja si marfa pe raft, ar face si livrari. Specialitatea lui erau pana la urma livrarile insa… ii mai dadea cu virgula.

Iarna afara, el ceva sechele fizice, mai lua cate o tranta. Din pacate, nu lua tranta sigur ci cu tot cu cosul pe care il avea in brate si in care trebuia sa care produse. Stapanul nu era de acord cu chestiile astea si se pare ca tot timpul, inevitabil era vina lui Canuta om sucit. In altfel de momente ridica vocea iar palmele lui se intilneau cu obrajii lui Canuta. Un astfel de procedeu i-a displacut complet si intr-o buna zi a sters-o de la stapan.

Daca s-a intors sau nu… vedeti voi daca cititi cartea. Pana atunci insa, nu uitati sa va abonati la blog (treceti adresa de mail in dreapta sus).

Leave a Comment

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *