Cantarul care iti vorbeste si urla la tine

Ca si o parte din voi, dragi domni si mai ales dragi doamne, am cateva kilograme in plus. Nu foarte multe zic eu, dar eu nu sunt medic. Stiu ca e naspa cu curele de slabire si chestiile astea. Eu am inceput recent un soi de dieta, sper sa reuseasca. Daca merge, va scriu aici pe blog care e toata faza, care e dieta si cum merge (n-a mers, ba din contra).

Pana atunci insa, ma gandeam la o faza. Si faza cu slabirea ca orice altceva, mie mi se pare ca pleaca de la motivatie si nu cred ca ma insel deloc cand fac afirmatia asta. Daca nu esti motivat, nu prea poti sa faci nimic in viata gen.

Fiecare ne motivam asa cum stim, sau nu prea ne motivam. Am mai zis-o eu in alt articol, daca suntem lenesi, daca nu suntem perseverenti nu primim nimic. Insa cred ca uneori motivatia merge mai bine daca e funny. Parca e mai ok si iei mai in serios – paradoxal – ceva funny decat ceva foarte strict, foarte serios. Sa fim seriosi, nimanui nu-i plac legile si regulile. Nu degeaba a muscat Eva din fructul interzis.

In momentul in care ii spui cuiva ca nu are voie sa faca ceva, abia atunci devine interesant cu adevarat, indiferent de varsta si pozitia respectivului.

Dar ma lungesc cu vorba. Vorbind de slabit dar nu numai, ma gandeam ca ar trebui sa inventeze cineva (daca n-o exista) un cantar care sa vorbeasca. Oare exista riscul sa-mi fure cineva ideea si sa se imbogateasca pe spatele meu fiindca public asa pe net? Sper sa nu, sper insa sa vina vreo firma sa-mi propuna sa facem asta, eu sunt dispus la colaborari sa stiti.

Revenind la idee, ma gandeam la un cantar care in functie de cate kilograme ai, sa-ti transmita niste mesaje. Ar trebui sa fie ceva de genul, un cantar cu un modul digital/electronic unde sa-ti introduci tu varsta, sexul si inaltimea si in functie de aceste doua aspecte sa-ti zica el care ar fi greutatea perfecta pentru tine.

Mesajele insa, ma gandeam ca ar fi misto sa fie funny, cred ca ar fi mai de succes.

Gen daca ai cu habar n-am, 15 kg mai jos decat greutatea normala pentru tine sa-ti zica chestii de genul:

– esti… cu 15… kilograme… sub normal… vorbesc asa rar ca daca tip mai tare te zbor de pe cantar!
– no life form detected
– nu cantarim fulgi
– pune si continutul pantofilor
– pentru copii te rog sa folosesti alt cantar
– nu cantarim sireturi
– stiu tablete mai grele

Daca de exemplu esti pe unde trebuie sa fie chestii de genul:

– hei perfect!
– tine-o tot asa!
– si tu cantaresti femei/barbati, este?
– cum a fost la filmari?
– iti sta bine pe calendarul Victori Secret/Whateva echivalent

Daca insa esti mai chubby:

– te dau in judecata pentru vatamare corporala grava
– sa scoata un scartait enorm si sa vorbeasca cu o voce strivita “pentru camioane apasati tasta 2”
– aaaa… sunteti siamezi?
– ma bucur ca n-am cum sa fac hernie
– wow… inca poti sa te misti
– cate o persoana pe rand va rog!
– (pentru barbati) dintre noi doi eu sunt singurul care iti vede penisul

Ce ziceti, credeti ca ar functiona? Evident, astea sunt doar niste draft-uri, care ar trebui apoi ajustate si facute cumva grupate. Pe langa caterinca asta, ar trebui insa sa te si incurajeze, sa-ti vorbeasca astfel incat sa-ti atinga coarda sensibila si sa te ajute sa te mentii.

Ma gandesc ca un psiholog sau careva pe zona de marketing ar putea sa dea o mana de ajutor astfel incat sa fie spuse cuvintele potrivite pentru fiecare moment in parte.

Deci, e pe aici vreo firma care vrea sa ne apucam de business-ul asta? 🙂


sursa imagine: pexels.com

Leave a Comment

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *