Cand devin utile pompele de recirculare? (p)

Fiecare proprietar isi doreste un grad ridicat de confort in propra locuinta. Asta inseamna utilarea casei cu dotari si echipamente complete, instalatii sanitare, termice si electrice si finalizand cu piese de mobilier, finisaje, etc.

Daca te numeri printre aceia care dimineata trebuie sa astepte minute in sir sosirea apei calde, informatiile din acest articol ti-ar putea fi de mare folos. Solutia convenabila si accesibila tuturor vine sub forma unei pompe recirculare care rezolva problema apei calde intr-o maniera mai mult decat eficienta. Acestea se monteaza in cadrul instalatiilor de circulare a apei potabile si are un rol bine definit – acela de a inlocui apa rece din tevi cu apa fierbinte, intr-un timp foarte scurt. In felul asta vei economisi cantitatea de apa rece pe care o lasai sa curga in asteptarea celei calde, si implicit vei plati mai putin.

Care sunt situatiile in care ai nevoie de o pompa de recirculare?

Sistemele cunoscute sub acest nume au un scop precis – acela de a-ti conferi un grad de confort cat mai ridicat in propria locuinta. Mai putin important este daca locuiesti la casa la curte, intr-o garsoniera sau intr-un apartament, cat timp atunci cand deschizi robinetul temperatura dorita a apei se lasa mult asteptata. Poti uita de aceasta situatie frustranta daca iei decizia de achizitionare a unei pompe recirculare.

Pompa de recirculare a apei isi dovedeste mai mult ca oricand utilitatea la prima ora a diminetii, atunci cand vrei sa faci un dus cald inainte de a pleca la job. Tinand cont ca apa calda din instalatie s-a racit in cursul noptii, ar putea dura destul de mult pana se incalzeste suficient, astfel incat sa iti faca trezirea cat mai prietenoasa.

Exista si acea situatie in care seara dupa ce ai luat masa cu familia vrei sa speli vasele cat mai repede pentru a te putea retrage in dormitor. Devine neplacuta situatia in care esti obligata sa astepti cateva minute bune pana cand apa devine ceva mai calda.

In fine, acestea sunt doar 2 momente cheie, intrucat mai mult ca sigur in fiecare locuinta si gospodarie este necesara apa calda pe parcursul intregii zile.

Avantajele pe care le aduce o pompa de recirculare

Nu este nevoie sa subliniez din nou faptul ca vei avea parte de apa calda in timp real, fara sa mai fii nevoit sa astepti minute in sir. Aceste echipamente vor reintroduce si recircula apa calda in intreaga instalatie de incalzire, pentru a putea avea apa calda la temepratura dorita, in orice moment.

Poate ca nici nu ti-a trecut prin minte ca pompa de recirculare te poate ajuta sa economisesti. Tinand cont de faptul ca se contorizeaza si cea mai mica cantitate de apa care curge la robinet, vei reduce consumul de apa. Deci vei avea numai de castigat, intrucat un consum mai mic de apa se traduce prin plata mai mica.

Specialistii sustin ca utilizarea unei pompe de recirculare poate reduce chiar si cu 50% valoarea facturilor lunare de la incalzire si apa calda. Explicatia este simpla, centrala nu va mai fi nevoita sa porneasca atat de frecvent pentru a incalzi apa racita din instalatie, intrucat pompa isi va face treaba. Asta inseamna o reducere notabila in ceea ce priveste consumul de gaz si energie electrica.

Ar trebui sa mai stii si faptul ca costul de achizitie al unei pompe recirculare se amortizeaza in maxim 3 ani. Chiar si asa, vei dori sa te asiguri ca faci o investitie de durata, deci gasesti pe Shop-einstal.ro pompe recirculare de calitate superioara, la preturi echitabile. Intra pe pagina oficiala si vezi ofertele!

Leave a Comment

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *