ilustratie cap galben cu creier defect

Cand ai fost ultima oara prost?

Intrebarea ramane dar cuvantul „prost”, nu e folosit cu sensul propriu. Nu ma astept sa-mi zici cand ai facut un calcul gresit sau ceva de genul. Ci ma refer la momente cand din varii motive, creierul tau si cu tine erati pe drumuri separate din varii motive. Gandul mi-a venit de la o discutie recenta cu un prieten care mi-a povestit un moment de genul din „cariera” lui.

Ale mele nu sunt chiar recente dar sunt cele pe care le tin minte cele mai bine.

Cand ai fost ultima oara prost?

Povestea tigarilor

Asta e treaba mai veche de acum cativa ani. Stateam pe undeva pe la Eroii Revolutiei in perioada aia si pana la metrou aveam patru statii de tramvai. Era o dimineata mai ciudata, pur si simplu nu eram atent, eram foarte distras si ma gandeam aiurea.

Stiam in dimineata aia insa ca trebuie sa-mi iau: tigari si abonament de RATB. Nu neaparat in ordinea asta dar asta era necesarul. Asa ca am scos banii, am mers la ghiseul de plata RATB si am cerut un pachet de tigari. Doamna de acolo, s-a uitat un pic la mine si apoi calma, cu umor, mi-a raspuns: Vedeti ca Mega Image e putin mai incolo.

Boom cu cartela in mana

Undeva cam in aceeasi perioada, la o statie de metrou, tot asa, intr-o dimineata. Mergeam spre birou, intru la metrou. Fizic, ca psihic, eram cu siguranta in alta parte. Nu era asa multa lume la metrou, era dimineata si brusc s-a auzit o bubuitura.

Paznicul de la metrou s-a uitat foarte ciudat la mine, ca si restul oamenilor. Se intamplase ca eu stiam ca trebuie sa introduc cartela in turnichet ca sa intru; o scosesem din portofol, insa am uitat s-o si trec prin turnichet si cu cartela in mana am intrat cu incredere prin rotativa aia, de unde si bubuita. La cat de tare am lovit-o, m-am mirat ca n-am plecat cu aparate cu tot.

Iei bataie la metrou

Al treilea moment de glorie, a avut loc tot la metrou. Dar asta nu e cumva moment de prostie, e cumva un soi de comedie de situatie.

Fiind foarte obosit, am adormit pe drum – chestie care mi s-a mai intamplat si la dus si la intors. Calatorind pe magistrala IMGB-Pipera, am timp sa dorm chiar binisor. De obicei ma si trezeam. Insa in dimineata respectiva, am cazut intr-un somn adanc.

Si m-am trezit cu metroul in statie, la Pipera, eu singur in vagon si paznicul la doi pasi de mine, urland: Piperaaaa!

M-am dezmeticit si fara macar sa ma uit la el, ca si cum nimic nu s-ar fi intamplat, am coborat linistit. Habar n-am de ce am reactionat asa, probabil tot din cauza faptului ca eram adormit si pe alta planeta. Mai normal ar fi fost sa schitez macar un gest de scuze dar am ales varianta a doua. Spre marele meu noroc, am scapat nebatut, din atitudinea paznicului, se vedea ca i-ar fi facut mare placere sa-mi arda un sut in dos. Si sincer, il pot intelege pe om.

Cam astea sunt momentele mele de blondism de care imi aduc aminte acum. Tu, cand ai fost ultima oara prost?


sursa imagini:

Leave a Comment

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *