Calorifer electric ieftin

Pana nu pierzi, nu-ti dai seama ce ai avut, zice o vorba din popor. Foarte adevarat. Noi, oamenii moderni suntem obisnuiti cu un anumit confort. Este adanc intiparit in reflexul nostru si ne este greu sa traim fara el. Nu prea il luam insa in serios decat atunci cand il pierdem. Asa mi s-a intamplat si mie, acum vreo doi ani.

Eu stateam in chirie pana atunci, intr-un bloc vechi. Apartamentul in care stateam nu avea centrala ci calorifere din alea noi, cu repartitoare. Era cald fara numar insa si factura la intretinere era pe masura.

La un moment dat insa, m-am mutat de acolo intr-un bloc nou, proaspat terminat. Frumos aici, apartament nou, mobilat etc. Tot confortul necesar. O singura problema: curentul electric. Deoarece era un complex in care inca se mai lucra, bransamentul era unul de santier. Din aceasta cauza, nu era stabilizata tensiunea electrica si pica mereu. In mod normal, la celelalte aparate electrice nu se simtea, cel putin nu mi s-a ars niciunul. S-a simtit la un singur aparat, centrala termica.

Solutia? Calorifer electric ieftin

In iarna sa nu-ti mearga centrala… despre ce vorbim? Mai rau de atat nu putea sa fie. Nu mai zic de apa calda, cu aia te mai descurcai. Cum faci insa sa te incalzesti in rest? Nu ai soba sa bagi pe foc si eu nu cred in metoda aia cu aragazul deschis. Ma ia durerea de cap instant si mi se pare foarte periculos.

Imi ramane o singura varianta, sau cel putin aceasta a fost cea mai la indemana pentru mine si aici ma refer la un calorifer electric ieftin. Desi nu credeam, l-am folosit si dupa ce s-a rezolvat problema cu tensiunea curentului, ofera cateva avantaje in detrimentul altor solutii de incalzire.

De exemplu, nu usuca aerul precum un convertor si asta ii ajuta pe cei cu alergii. Apoi, daca de exemplu stai singur (cazul meu), incalzesti doar o singura camera, nu e nevoie sa dai drumul la centrala.

De asemenea este si mult mai rapid, incalzesti mai repede camera fiindca nu este nevoie ca apa sa fie incalzita in centrala si apoi sa plece pe circuit sa faca tur-retur. Te ajuta si dupa ce-l opresti sa faci economie la energie electrica fiindca dureaza un pic pana se racesc. Asa ca de fapt el va incalzi o perioada si dupa ce e oprit.

Daca optezi pentru o astfel de sursa de incalzire, sa ai grija cand il alegi la consumul de energie electrica. Orice sursa de incalzire va consuma o forma sau alta de energie in schimbul caldurii oferite insa ideea este sa te incalzesti achitand cat mai putin. Asta vrem toti, sunt convins.

De asemenea, incearca sa alegi un model cu mai multe trepte de caldura, astfel incat sa nu consumi pre multa energie daca vrei sa te incalzesti doar putin. Un element vital al oricarui mod de incalzire este insa termostatul reglabil. Este simplu, tu ii setezi temperatura dorita si caloriferul porneste si se opreste singur asigurandu-ti o temperatura constanta. Risipa de energie este mare si urata fara acest termostat, fiindca in momentul in care te-ai gandi tu sa-l opresti… este prea tarziu.

Deci pe mine m-a salvat de la raceala si un sifonier de haine pe mine acest calorifer si a devenit un prieten credincios pentru perioadele reci, mai ales cele intermediare, schimbul toamna-iarna, iarna-primavara.

Sursa imagini: http://caloriferelectric.com/

Leave a Comment

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *