afis film cabana din padure horror 2012

„Cabana din pădure”, un horror bun din 2012

Până la acesta, nu mai văzusem de mult un horror, renunțasem oarecum la acest gen de filme. M-a atras însă trăilerul și am zis să-i acord o șansă și a fost o decizie bună. Deși părerile sunt cumva împărțite, mie mi-a plăcut Cabana din pădure. 

#sinopsis Cabana din pădure

afis film cabana din padure horror 2012Cabana din pădure pare la început să fie un horror banal, de 2 lei din ala cheesy cu poveste bine-știuta gen: niște teenageri americani teribiliști ca-n American Pie s-au dus în pădure să facă sex, să bea, să se drogheze și a venit un nenea rău și i-a omorât bla bla bla.

Nici pe departe. Este adevărat că filmul începe cu plecarea unor tineri spre munți, dar cam aici se oprește orice asemănare.

Un prim semnal despre ce se va întâmpla, are loc încă de pe drum, când tinerii se opresc să ia benzina și se întâlnesc cu un bătrân foarte, foarte spooky.

Este un semnal bun, dar derutant. Întâlnirea m-a dus cu gândul spre altceva, ce nu s-a întâmplat până la urmă. Urmează apoi decorul casei, unde sunt tablouri cu monștri și scene sângeroase, oglinzi false etc. Punctul culminant îl reprezintă descoperirea pivniței și a lucrurilor din ea, practic de acolo înainte se desfășoară acțiunea. Ce se întâmplă în continuare? Rămâne să vezi tu singur.

Mai am doar ceva de adăugat și anume aș vrea să menționez că pe lângă planul principal al filmului, pe alocuri din punctul meu de vedere există și niște intrări în rol ale conștiinței, practic s-a încercat și s-a și reușit crearea de imagini/tablouri paralele de genul: stăpânul își ia liniștit micul dejun pe terasa casei în timp ce-și privește sclavul ce este biciuit.

De altfel, filmul se încheie cu o mare șopîrlă să-i zic așa, pentru că este prezentat un „secret ascuns” despre omenire. Este de altfel twist-ul final, la care eu nu m-am așteptat în nici un caz, n-am găsit indiciii de-a lungul filmului ca să mă prind deși în general m-am descurcat binișor la capitolul ăsta când a fost vorba de alte filme horror.

#ochiul critic

Cabana din pădure este diferit de alte horror-uri. Nu impresionează prin cantitatea de sânge împrăștiată pe tot ecranul, impresionează însă prin twist-uri, prin poveste, prin intriga etc. Un pic dezlânat cred, dar în mare mie mi s-a părut ok.

Chiar dacă vorbim de actori tineri și necunoscuți mie mi-au plăcut mult, au intrat bine în pielea personajelor, să tot vezi astfel de filme horror.

Mi-a plăcut și scenariul, rupe în două, poveste bună, interesantă cu mai multe twist-uri, costume și decoruri foarte bune, mi-au plăcut mult și efectele. Mi s-au părut foarte profi lucrate și personajele create foarte reale.

Mi-a plăcut mult filmul, comparativ cu alte filme horror nu este nici foarte brutal și după părerea mea te induce rapid într-o stare anume. Nu se lungește foarte, foarte mult cu introducerea, dar nici nu intră brusc în subiect, e tocmai ce trebuie.

Acum evident depinde de gusturi, dacă vreți ceva gen hack and slash, nu prea o să vă placă Cabana din pădure. Dacă vrei ceva cu suspans, cu o intrigă bine pusă la punct, o poveste bună atunci o să-ți placă. Eu îl recomand cu drag.

Sursă imagine: wikipedia.org

Leave a Comment

Adresa ta de email nu va fi publicată.

Centrul de preferințe pentru confidențialitate

Necesare

Colecteaza informatii despre utilizator

comment_author_{HASH},comment_author_email_{HASH},comment_author_url_{HASH},wordpress_{hash},wordpress_logged_in_{hash}

Google Analytics

Colecteaza informatii despre utilizator prin Google Analytics

_ga,_gid,_gat,AMP_TOKEN,_gac_UA-66259855-1