Recomandarea saptamanii – de Byga

A.S Asa cum am precizat anterior, acesta este un articol „reciclat” de pe adevarap.com (site care nu mai exista). Pentru ca nu am vrut sa se piarda discutiile de atunci am decis sa le public aici. 

Recomandarea de astazi vine din partea lui Byga, MC si beatmaker al C.I.A. El ne-a recomandat o piesa o piesa de la House of Pain si anume Where I’m from pentru ca:

Cred ca albumul unde am auzit piesa asta l-am avut undeva prin ’95. In Craiova era crunt cu procurarea muzicii. Mi-aduc aminte ca era un centru d’asta de inchirieri casete video, unde oamenii vindeau si casete audio pe care le copiau. Aveau insa la un moment dat o lista incredibila de titluri – casetele le copiau doar daca le luai. Erau niste baieti care faceau Germania in vremea aia si aveau si dotarile necesare de a inregistra pe niste Racks-uri la o calitate superioara. Ei, acolo am gasit eu „Same As It Ever Was” de la House Of Pain. De la trupa stiam doar „Jump Around” si „On Point”, atat. Albumul asta stiu ca mi-a dat universul peste cap. Basi grei, tobe grele, saxofoane, sample-uri inalte care sa echilibreze basii, caldura pura + vocea inconfundabila a lui Everlast.

Stiu ca aveam caseta asta cu mine peste tot, cu taica-meu intr-un Olcit, ii dadeam blana. Ii facusem si coperta, o desenasem cu niste carioci ordinare, era ceva cu flacari, parca…House Of Pain !

Unul dintre cele mai placute momente in ascultarea unui album, pentru mine a fost intotdeauna sa descopar niste piese aparte, care nu erau promovate in mod special, piese foarte personale ale artistilor.

„Where I’m From” este povestea dinaintea si dupa succesul fulminant al trupei, unde Everlast, cu un flow si o voce incredibila si-aduce aminte fragmente din viata lor.

Bine, eu la momentul respectiv, 14-15 ani, habar n-aveam ce zice asta acolo, dar cum am dat de net prin dial-up, le-am cautat si am inteles mai multe…stiu ca le-am si printat, pe langa multe altele. Sound-ul e in nota albumului, care mie personal mi se pare cel mai bun si compact material al trupei. Mi-a atras atentia in mod special formula de bas, care la strofa a 3-a, schimba putin vibe-ul si devine grav raau.

Beat-ul este produs de DJ Lethal – ca beatmaker exact pe filmu’ lui Muggs cu Cypress-ul din vremea respectiva…cand duminica era neagra.

Raw, flow, skill, mesaj…HIP-HOP!

„These are the times that I always think of

And this is dedicated to the ones I love”

House Of Pain - Where I'm From


sursa imagini: facebook Byga

Leave a Comment

Adresa ta de email nu va fi publicată.

Exit mobile version