Bloggere de ce n-ai RSS pe blog?

Asta vine în completarea articolului cu influencerii și nu înțeleg de ce bloggerii n-au RSS pe blog. Suntem în 2018, se postează frecvent o grămadă de conținut, toată lumea postează în draci. Foarte bine dar asta înseamnă că ne batem toți pe aceiași oameni și nu doar noi între noi, bloggerii ci ne batem și cu tot ceea ce înseamnă social media, cu giganți ca Facebook, Instagram (adica tot Facebook) etc. 

Și atunci, ce e de făcut? Simplu dar complicat, blog user-friendly și optimizat cât mai bine și subiecte interesante. Pe lângă asta însă, să le dăm ocazia oamenilor să se întoarcă pe blog și putem face asta dacă oferim modalități de abonare și chestii de genul.

Eu unul nu mai sunt fan al abonării via email, dacă urmărești să zicem doar 3-4 bloguri, deja e enervant, într-o săptămână o să ai full mailul și atunci sunt două variante și le vedem mai jos.

Abonare One Signal

Este un plug-in, te poți abona cu un click și când sunt articole noi, îți apar jos, în dreapta ecranului în browser. Mi se pare foarte util, te poți abona rapid și dezabona la fel de rapid. Apoi, sunt ușor de gestionat articolele primite, un simplu click și ai scăpat de ele imediat.

Ai aici, pe medium, un articol care te va ajuta cu detalii.

RSS

O altă metodă, la fel de simplă dar mai ok aș zice, este simplu, RSS. Nu intru în detalii, ce pot să-ți spun este  că dacă ai așa ceva pe blog, prin diferite aplicații (să le zicem așa) ca Feedly, oamenii îți pot urmări blogul și pot alege ei când să citească articolul.

Să zicem că tu postezi de 3 ori pe săptămână. Dacă sunt foarte obosit, eu n-am chef să le citesc în ziua postării dar o să vreau să le citesc mai târziu. Așa că le citesc în weekend și îmi e foarte ușor, nu mă agasează deloc, că nu sunt pe mail.

Uite aici un articol pe tema asta.


Sursă imagine: pexels.com

Leave a Comment

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *