Beau Geste | P.C Wren | Esenta de carte

Cartea de fata are un loc special in inima mea. Este o carte cu o poveste asemanatoare cu Drumul, de Titus Suciu sau cu filmul The Thing. Ce au in comun acestea trei?

Sunt carti/filme, pe care le-am vazut in copilarie, mi-au placut enorm de mult, apoi le-am uitat pentru vreo 15-20 de ani, dupa care mi-am adus aminte de ele. Mi-a luat insa ani pana sa-mi aduc aminte suficiente elemente astfel incat sa le pot gasi.

Asa s-a intamplat si cu cartea asta, am cautat o gramada pana am gasit-o. Pana la urma, am cautat ceva pe IMDB si am dat peste filmul omonim si asa mi-am adus aminte de carte, altfel…

Este o carte foarte frumoasa din punctul meu de vedere, o carte de aventura.

O matusa bogata (sau asa crede lumea) din Anglia, tine o casa intreaga de oameni, printre care si trei frati, Michael, Digby – gemeni, si mezinul John. Alaturi de ei, se mai afla un baiat si doua fete.

Matusa aceasta este maritata cu un tip excentric, un hedonist ce cheltuie fara stres averea familiei pentru propiile placeri si calatorii.

Cea mai mare avere a familiei este insa un mare diamanant, Blue Water, ce valoreaza circa 30.000 de pfunzi. Dar intr-o seara, in timp ce-l admirau cu totii, se stinge lumina si diamanantul dispare. Ok, se considera ca a fost o gluma si chestii de genul dar diamantul tot nu apare.

La vreo doua zile dupa asta, Michael, dispare de acasa, urmat de Digby si de mezinul John. Directia? Legiunea Straina. De ce? Vezi tu citind cartea dar probabil te-ai prins ca e posibil ca unul dintre ei sa fi ciordit piatra. Dar de ce sa fi facut asta? Asta nu mai vei mai ghici, garantat.

Povestea se complica cand intervine dragostea si cand se adevereste ca aparentele inseala.

Imi place cartea, este o foarte buna carte de aventura ce reuseste sa te tina in priza tot timpul, fara stres si fara sa-ti dispara atentia si asata imi place cel mai mult. Are si un stil interesant in care este scrisa fiindca povestea principala este de fapt povestita in alta poveste. Incepe de asemenea cumva cu finalul, dar ce e mai important, afli abia la sfarsit de tot, pana atunci n-ai decat sa-ti bati capul singur.

Eu unul recunosc ca nu m-am prins de faza, am banuit ceva, dar nu am reusit sa prind tot firul.

Este o carte placuta, eu am recitit-o cu drag si o sa ramana aproape de sufletul meu.

Leave a Comment

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *