poza cu gheisa japoneza

Pan Pan, hip-hop beat

poza cu gheisa japonezaMi-am propus sa postez constant pe blog practic sa nu mai fiu delasator si sa ma tin de treaba cum s-ar zice. Sunt cumva entuziast la momentul asta, ma bucur ca am scapat de SuperBlog, a fost un concurs interesant insa imi cam manca tot timpul/cheful ca atare ma bucur ca s-a terminat (ma rog, in sensul ca eu am scris la toate probele si nu mai am altceva de facut acum decat sa astept notele). Sunt entuziast pentru ca am in plan si in cap sa zic asa vreo doua rubrici noi in dauna altora mai vechi. Problema mea in ultimii ani este ca nu prea mai am asa multa rabdare si ma plictisesc repede de unele chestii.

Revenind la beatul de fata, este primul facut dupa o lunga perioada de stat pe bara. Cred ca au trecut cel putin sase-sapte luni de la ultimul beat facut. Mi-am propus sa ma ocup constant si de productia de beaturi si sa folosesc zecile alea de sample-uri stranse.

Beatul hip-hop de azi este facut cu un sample dintr-o piesa foarte veche, o piesa blues de prin 1959. Mi-a placut mult si m-a inspirat sa fac beatul. Era un negativ curat, simplut si foarte misto de folosit. Singura chestie naspa? N-am gasit piesa la o calitate foarte buna astfel incat si calitatea sample-ului lasa mult de dorit. Stiu ca n-ar trebui sa fac asta insa mie mi-a placut mult piesa si imi place si ce a iesit ca atare am decis sa-i dau drumul pe net asa cum este.

„Artwork-ul” imi apartine si acesta desi n-am facut mare lucru. Este o imagine veche japoneza pe care voiam sa o reproduc in creion am decis insa sa o „jertfesc” pentru acest beat ca atare am bagat-o in PhotoScape si i-am aplicat niste efecte (este o imagine cu doua gheise la baza).

Mai urmeaza si alte beaturi in curand o sa reiau seria de beaturi samplate din desene animate pana atunci insa mai aruncati un ochi pe beaturile de pana acum.

Sursa imagine: pixabay.com

2 thoughts on “Pan Pan, hip-hop beat”

  1. Suna bine compozitia dar ai probleme la masterizare. Se vede de la o posta ca nu ai scule si nici nu stii sa iti masterizezi sunetele sa sune bine nu sa rupa boxele! Imi aduci aminte de mine cand eram la inceput. Dupa hip hop ejay am descoperit adobe audition 1.0 si nu mi-am mai revenit de atunci. Am reusit sa fac muzica fara sunet, doar … din sampleuri, potrivite, vizual … daca vrei iti dau sa asculti o piesa de asta sa vezi cum suna … cauta cbstudiomx pe ….trilulilu

    Daca nu ai prins ideea, imi place ce ai facut, doar ca e nasol ca nu ai scule… ai face muzica nu gluma!

    1. Merci mult de apreciere. Ce pot sa zic, ai foarte multa dreptate! Imi lipsesc sculele aproape complet, am insa in plan pentru anul asta sa investesc intr-o pereche de monitoare, o interfata audio si un midi controller, pe astea le vad eu vitale pentru inceput. Eu lucrez mai mult in Fl Studio, chiar daca am trecut cam prin toate softurile cunoscute, am ramas la asta pentru ca pe el il stiu cel mai bine. M-am jucat un pic si cu Adobe Audition (nu mai stiu ce varianta) stiu insa ca renuntasem la el pentru ca nu mi-l ducea PC-ul de la momentul respectiv si ma intelegeam mai bine cu bunicul lui (Cool Edit Pro). P.S Am incercat sa ascult ce mi-ai recomandat dar momentan da eroare (am incercat de trei ori) nu stiu daca e ceva temporar sau nu.

Leave a Comment

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *