The beach of the war gods

The beach of the war gods

Filmul de fata a aparut prin 1973, in regia lui Yu Wang si cu actori ca Yu Wang, Fei Lung sau Yeh Tien. Avand in vedere ca acest Yu Wang a semnat si scenariul, imi permit sa spun ca este probabil varianta asiatica a lui Sergiu Nicolaescu.

Filmul ne povesteste cum, in 1556, japonezii le fac o vizita vecinilor chinezi. De fericire ca-i vad asa de aproape, se apuca sa le dea o mana de ajutor si-i ajuta cu… femeile, le scad greutatea corpului lasandu-i fara capete, ii ajuta sa se caute spiritual luandu-le averile etc. Toate treburile acestea au avut loc langa o plaja cunoscuta sub numele de “The beach of the war gods”.

Filmul pare sa fie smecher, cel putin pana acum imi plac tobele, sunt de razboi, cu insertiuni de cor, pare sound-ul acela epic, potrivit unui asemenea film.

Un strain, de genul sobru si misterios ajunge intr-un sat de pe o plaja. Acolo cere ceva de mancare si asculta discutiile celor din jur, oameni speriati de venirea japonezilor. Insa, parerile sunt impartite, unii vor sa fuga altii sa se bata. Pana se hotarasc, vine o trupa mica de japonezi care ii capaceste pe o buna parte din ei. Strainul, se amesteca insa in discutie si ii bumbaceste la randul sau. Se hotaraste sa ramana, ca sa apere satul de represalii, scop in care isi organizeaza o mica trupa de cinci oameni care sa lupte cu japonezii.

Film de capa si spada, varianta asiatica. Fiind un film facut de Hong Kong, il pot considera lejer si un film de propaganda anti-japonez. Este cumva un film specific genului kung-fu, daca ai chef de un astfel de film, atunci uita-te. Nu este un film rau, merita un 6-7.

Este un film interesant pentru cine cauta un film cu actiune din aia old-school, cu multe sabii si “batai”.

The beach of the war gods
Evalueaza acest articol!

Leave a Reply

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *