Barbatii sunt de pe Marte, femeile sunt de pe Venus, de John Gray

„Barbatii sunt de pe Marte, femeile sunt de pe Venus”, de John Gray

-Nu inteleg femeile, ma scot din sarite!
-Nu inteleg ce e in capul lui, cum sa faci asa ceva, Doamne, e handicapat? Trebuie sa-i explic ca la tampiti!!!

Daca te regasesti in situatia de mai sus, de oricare parte a propozitiilor, atunci Barbatii sunt de pe Marte, femeile sunt de pe Venus este pentru tine. Isi propune sa faca ce n-a reusit sa faca istoria, Dumnezeu, evolutia sau mai stiu eu cine. Telul este sa faca pace intre femei si intre barbati.

Barbatii sunt de pe Marte, femeile sunt de pe Venus, de John Gray

Cum?

Prin explicatii. Cartea incearca sa explice cum functioneaza fiecare sex in parte, care sunt mecanismele lor si de ce se isca conflicte. Ca suntem diferiti, e clar pentru toata lumea. Suntem insa in stare sa acceptam acest diferit? Nu prea. De obicei ne asteptam ca celalalt sa actioneze dupa cum avem noi chef. Cand nu se intampla asta, ne urcam pe pereti si avem o parere proasta despre cel de langa noi, pe motiv ca dom’le, nu ne intelege.

Oare nu-i capabil sa inteleaga? S-ar putea sa nu fie. De ce, pentru ca ma repet, suntem diferiti. Se stie de exemplu ca femeile sunt mai emotionale si asta nu este un lucru rau, doar o constatare. Nu este valabil si pentru barbati si ca atare, n-are nicio logica sa astepti un barbat sa fie la fel e emotional ca tine.

Apoi, de multe ori, o femeie nu vrea nimic, vrea doar sa fie ascultata. Cand se intampla asta, un barbat incearca sa-i ofere o solutie, crezand ca automat este datoria lui. Femeia refuza solutia, pentru ca ea voia sa fie ascultata si el nu intelege de ce ea refuza solutia. Se vede de ce o situatie de genul poate deveni conflictuala, da?

Este important sa intelegem asadar ca sunt diferente intre cele doua sexe si cum se manifesta ele. O asemenea intelegere ar putea imbunatati in mod serios relatiile intre barbati si femei si aici nu ma refer la relatii amoroase, ci si la relatiile obisnuite.

De preferat ar fi si ca femeile sa renunte in puii mei la jocurile alea pe care le fac ele si sa spuna daca au nevoie de ceva sau daca le deranjeaza ceva. Imi povestea o colega la munca la un moment dat o faza, cu o tipa care s-a suparat pe gagica-su. De ce? Pentru ca dormeau si la un moment dat, ea s-a trezit din somn si a intins cumva bratele spre el, ca i s-a sculat ei asa, tam-nesam sa fie luata in brate. Trezit si el din somn, nu s-a prins ce vrea, si tot ea s-a suparat pe el. De ce? Trebuia sa se prinda, nu sa-i explice ea, ca na, de ce sa vorbesti si sa explici astfel incat sa inteleaga si el, nu mai bine te complaci in jocuri de gradinita? Ba da, normal.

Ma opresc aici, ca sa nu ma acuzi de misoginism, draga cititoare si iti recomand cartea. Poate asa te ajuta sa ma intelegi mai bine, valabil si pentru mine.


Daca ti se pare interesanta si crezi ca te poate ajuta o poti comanda de pe elefant la pretul unui pachet de tigari.

Leave a Comment

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *