Bani, blogging, social media, natura, mediu, sociologie, muzica | #infrascurte 5

Continuam seria de infrascurte. Si astazi am cateva articole foarte interesante, despre bani, natura, social media dar nu numai.

#bani Ce faci cu banii tai, tu stii? Eu stiu doar ca ii fac praf si atat, nu si pe ce. Ma bate gandul de multa vreme sa incep sa economisesc niste bani, lunar si o voi face. Daca nu esti convins ca poti economisi, atunci citeste articolul de mai jos ca sa vezi de ce ar trebui sa faci asta.

Ma rog, dobanda de acolo, nu o mai gasesti cam pe nicaieri, dar asta e alta discutie. Ca om care 10 ani am zis ca nu pot economisi ca n-am de unde, vin acum si iti spun ca m-am inselat. Nu trebuie sa economisesti 2.000 de lei pe luna, ci trebuie sa economisesti, atat cat poti.

De ce sa economisesc?

#blogging Cateva moduri de a scrie care nu-ti va aduce traficul dorit ci din contra, te vei alege cu… nimic.

9 Types of Content That Will Always Fail

#social media E important cum arati atat in viata reala dar si in social media, nu? Ba da. Aici ai un site care te ajuta sa-ti alegi imaginea de profil corecta. Din ce am vazut, functioneaza ca un soi de simulare.

Adica iti pui o fotografie de profil si oamenii voteaza si vezi cum li se pare poza ta, daca li se pare business, flirty etc.

https://www.photofeeler.com/

#natura In caz ca nu stiai, salata ta este vie. Desi nu au creier, plantele totusi „gandesc” dintr-un anumit punct de vedere. Mai exact reactioneaza, se misca, sunt vii.

Clipul de mai jos ne demonstreaza ca exista reactii si impulsuri electrice.

#natura, mediu De obicei cred ca e suficient un singur clip. Insa, e prea tare sa nu-l pun si pe al doilea. O sa vezi cum arata pamantul de sus, din satelit, anumite imagini, anumite zone. Iti recomand minutul 7:02, ca sa vezi cat de clar se vede diferenta dintre o zona de padure protejata si o zona in care drujbele isi fac de cap.

#sociologie Hmmmm, China vrea sa dea un rating cetatenilor sai. O fi bine, o fi rau? Am citit articolul si nu prea mi se pare ok. Adica, sistemul mi se pare ok. Cred ca fie doar si pentru ca oamenii sa obtina o nota mare, chiar daca nu i-ar ajuta la nimic, oamenii ar deveni mai buni si mai civilizati.

Ar trebui insa sa se faca din astea insa nu cu privire la ce cumperi online ci cu privire la: cate clase ai terminat, daca ai un job si de cand, iti platesti toate taxele?, ai fost la vot?, iti platesti amenzile? etc. In functie de astea ar trebui sa primesti un rating si gen nu stiu, ai fost prins fara bilet  in RATB, pac!, sa o incasezi la stelute si tot asa.

Rating cetateni

Si iti recomand si o piesa, foarte misto facuta, cap-coada.

 

Cam atat momentan, ne vedem data viitoare. Daca ai citit, vazut sau auzit ceva interesant, nu fi zgarcit, lasa si tu un link in comentarii! 😉

2 thoughts on “Bani, blogging, social media, natura, mediu, sociologie, muzica | #infrascurte 5”

Leave a Comment

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *