autopsia Autopsia lui Jane Doe

Autopsia lui Jane Doe | 2016 | recenzie

afis film 2016 Autopsia lui Jane Doe“John Doe” la americani este un termen generic. Paradoxal, este un nume pentru cei necunoscuti. Adica de exemplu, daca politia gaseste un cadavru, acesta primeste numele de “John Doe” pana este identificat/daca este identificat. Este vorba despre persoane neidentificate.

#sinopsis Autopsia lui Jane Doe

Asa incepe si filmul nostru. Intr-un orasel, la subsol, exista un laborator de legisti unde activeaza doi medici, un tata si un fiu. Acestia lucreaza linistiti impreuna, multumiti de colaborare, cel putin tatal. Fiul are cumva niste planuri dar nu i le-a comunicat inca tatalui.

Era o zi de munca obisnuita pentru ei, asta mic trebuia sa plece cu prietena insa cam atunci pica un gabor cu un cadavru. O tanara femeie complet dezbracata si fara acte ce fusese gasita undeva intr-o casa/intr-o curte. La locul unde se afla initial se aflau si 4-5 victime. Nu erau insa semne pentru o crima sau chestii de genul.

In fine, cei doi incep autopsia de urgenta, la rugamintea politistului, acesta fiind la randul sau presat de presa.

Autopsia decurge in mod normal, cel putin in aparenta. Pisica lor nu prea se impaca cu noul “pacient”, scuipa si maraie la ea, fara motiv. Victima se pare ca a suferit traume multiple in ciuda faptului ca nu pare, corpul ei pare destul de normal. Nedumeriti, cei doi continua “sapaturile”, dar evenimente ciudate incep sa aiba loc in laborator. Se intrerupe curentul, se deschid usii, la radio se aude un cantecel ciudat…

Se pare ca din senin a inceput si o furtuna. Ce sa fie oare, ce sa fie? Oare sa fie din cauza cadavrului sau sunt pur si simplu coincidente?

#ochiulcritic

Asta vezi tu daca te uiti la Autopsia lui Jane Doe, ceea ce eu iti recomand cu caldura sa faci. Este un film bun, un horror, dar un horror inteligent, mie asa mi se pare. Te duce incet, incet spre punctul culminant, nu are prea multe scene scarboase sau cu violenta. Este genul de film care iti induce starea prin tot felul de detalii si care te face sa fii acolo.

Scenariul este bun, jocul actorilor la fel, detaliile, imaginile, muzica, atmosfera etc. Mi-a placut cam tot, povestea mi s-a parut noua si fara prea multe clisee. Desi la prima vedere nu este genul de film care sa te ia total prin suprindere, te va duce unde trebuie.

Ce mi-a placut cel mai mult la filmul asta a fost faptul ca a reusit sa ma tina atent la el. Nu stiu daca doar eu ma confrunt cu problema asta, dar in ultima vreme sunt destul de neatent si-mi zboara mintea si atentia rapid la diverse chestii. Asa ca am inceput sa caut filme si carti care sa ma tina acolo, sa fie atat de interesante.


sursa imagine: impawards.com

Leave a Comment

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *