Autoportretul unei fete cuminți… not

Filmul este o dramă psihologică dacă există așa ceva. Este regizat de Ana Lungu și în distribuția sa sunt Elena Popa, Emilian Oprea și Andrei Enache. În general sunt fan al filmelor românești și susțin cinematografia noastră, atât cea veche cât și cea nouă. În general îmi plac filmele românești însă acesta lasă de dorit.

Filmul ne prezintă povestea Cristianei, un adult întârziat am putea spune. Are 30 de ani însă abia acum reușește să se mute singura când părinții ei se mută la casă. Practic ea se mută în apartamentul părinților. Este genul de copil ținut sub papuc ce nu prea a scăpat de acasă, de sub vizorul părinților. Din cauza asta este dezorientată nu prea are propia personalitate. Abia acum încearcă să-și croiască altă soartă și un prim semn este dorința ei mare de a cumpăra un câine, ceva ce și-a dorit toată viața și nu a putut din cauza părinților.

Cum ziceam, ideea o fi interesantă să zicem însă e genul de film slăbut. Nota să e 5.2 și e pe deplin meritată din păcate nu prea merită mai mult. Mi s-a părut un film slab, lipsit de viață și de entuziasm. Actorii parcă sunt corporatiști plictisiți, cam așa joacă, nu prea au nici un soi de culoare. Nici modul de filmare nu m-a dat pe spate, cel puțin un sfert din film este filmat în penumbră așa. Am înțeles artificiul artistic însă m-a enervat de-a binelea treaba asta, fiind nevoit să mă tot chiorăsc, să văd ce naiba fac aia acolo.

Cristiana, nu m-a dat pe spate nici ea. Poate scenele când apare nud că e o femeie drăguță însă actoricesc nop, lasă de dorit. Mă așteptam să fie mult mai colorată, mai dramatică să transmită mult mai bine emoția dar nu s-a întâmplat.

Cu ce am rămas din film? Cu o adolescentă de 30 de ani (un soi de Leonardo di Caprio) care tot cauta prin sertare… vezi Doamne, își caută viitorul și bla bla bla.

Nota? Păi am zis, 5.2 dacă se poate, cam atât i-aș da. Nu merită văzut, vă cam pierdeți timpul cu el.

Cu părere de rău, însă n-am văzut nimic să mă atragă în filmul ăsta. Dacă vrei să-l vezi, uite aici, îl poți vedea legal și integral pe youtube.

Sursă imagine: pagina oficială de facebook

Leave a Comment

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *