Apararea are cuvantul dar cartea asta n-are | Esenta de carte

A.S Cartea asta nu e buna. Am scris despre ea doar ca sa nu-ti pierzi si tu timpul daca se intampla sa o gasesti pe undeva. Weekend-ul asta, poti cumpara carti bune la reducere de 20% mai jos. 😉

Cartea de fata am cumparat-o pentru ca am fost atras de titlul foarte interesant si de… Mint cu nerusinare, de fapt am cumparat-o pentru coperta. O tipa in sanii goi pe coperta a fost de ajuns sa ma convinga iar fiind vorba de anticariat, am dat 1 leu pe carte, la propiu, asa ca mi-am asumat riscul.

Dupa titlu, Apararea are cuvantul,  am crezut ca este vorba despre o carte politista insa nu prea a fost. Ma asteptam la ceva cu vreunul acuzat pe nedrept, ca in filmul in care face Tom Cruise, acest Tudor Chirila de USA, pe avocatul militar.

Greseala mea si o sa incep prin a spune ca nu mi-a placut cartea. Imi pare rau dar asta e adevarul. Am vazut pe goodreads.com ca este foarte apreciata, are aproape 5 stele. Posibil ca eu sa fi stricat treaba dandu-i doua.

Sinopsis Apararea are cuvantul

In fine, sa trecem la treaba. Apararea are cuvantul  incepe cu un tip care este in fata judecatorului si recunoaste ca l-a ucis. Pe cine a ucis? Nu stiu si nici tu nu stii daca nu citesti cartea. Se face insa un flash-black in trecut si tipul care zice ca a ucis se apuca sa ne povesteasca despre el. Era un peste modern sau cel putin fusese.

La viata lui, era un bastard, la propiu. Fusese nascut intr-un bordel, de o mama prostituata, desigur. Nu si-a cunoscut tatal, mama sa nu voia sa-i spuna cine este si de unde.

Cu mama sa are o relatie dificila, aceasta initial nu-l iubeste, doar il tolereaza. Gaseste insa o mama surogat tot acolo, in bordel. Cumva acolo este initiat si in tainele vietii, chiar si in tainele amorului. Cunoaste pe undeva maturizarea, cel putin prima faza.

In fine, tot creste, indragit de toate femeile de acolo. Reuseste sa faca un an de scoala, dar apoi renunta. La un moment dat, ajunge si in armata si acolo se imprieteneste cu un tip. Cand merge la acesta in vizita, se intampla multe chestiii in viata lui.

Poate fi o carte interesanta, dar nu pentru mine. Este oricum genul de carte pe care o citesti rapid. Cine vrea, o cam termina intr-o zi, nu prea e nevoie de mai mult de atat.


Fiindca nu vreau sa ma fac de ras cu cartea asta, iti recomand sa arunci un ochi prin esenta de carte, gasesti pe acolo alte carti bune. 

Leave a Comment

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *