Am intrebat la curier, ce se intampla cu coletele neridicate?

Mi-am luat o teapa. Acum un an. Aveam niste carti de vanzare si un domn de treaba (pica-i-ar netul cand se uita la porno) m-a abordat pe un site de anunturi si si-a exprimat dorinta de a le achizitiona. Zis si facut, de buna credinta, i-am trimis omului cartile, prin curier, conform solicitarii.

Dupa un schimb de mesaje, schimb insemnand ca l-am cautat eu si el n-a mai raspuns, m-am trezit cu coletul inapoi. Destul de amuzant, ce sa zic, mai ales ca transportul, dus – intors a costat mai mult decat cati bani trebuia eu sa primesc pe colet. Ca in bancuri, m-am trezit si cu coletul inapoi si cu banii pe transport luati.

Curierul de atunci  mi-a zis in timp ce-mi lua banii cu mila, dar de ce l-ai mai ridicat? Atunci mi-am dat seama ca exista si posibilitatea asta desi n-as fi folosit-o oricum, nu mi se pare fair.

Un an mai tarziu mi-am amintit de faza si am vrut sa stiu ce se intampla in spetele astea. In capul meu visam deja chestii ca pe History, gen Storage Wars si din astea, cu licitatii etc. dar cica n-ar fi asa.

Am intrebat asadar trei dintre cele mai mari firme de curierat de la noi din tara, ce se intampla cu coletele daca nu le mai vrea nici destinatarul, nici expeditorul?

Intrebarea mea catre ei a fost cea de mai jos, ma rog, esentialul:

„Buna ziua,
Am o intrebare la dumneavoastra, as dori sa stiu ce se intampla cu coletele care nu sunt revendicate de nimeni. 

De exemplu, eu trimit un colet catre X, el nu-l ridica, dar nu-l mai vreau nici eu si nu-l mai ridic. 

Ce se intampla cu coletul in acest caz? 

Multumesc,

Raspunsurile primite au fost aproape identice, au aceeasi politica se pare. Probabil este ceva reglementat prin lege, habar n-am.

Ca sa rezum, coletele nerevendicate de nimeni timp de 6 luni sunt ulterior casate/distruse. 

Mi-ar placea sa lucrez acolo, cred ca ar fi fun. Adica ar fi gen Craciunul in fiecare zi. Imagineaza-ti o magazie mare plina cu chestii pe care oamenii nu le-au mai vrut si cu care tu poti sa faci ce vrei. Nu sunt deloc convins ca le-as distruge pe toate. 😀

Mie mi-ar placea sa fac asta, tie? 🙂


sursa imagine: pexels.com

2 thoughts on “Am intrebat la curier, ce se intampla cu coletele neridicate?”

Leave a Comment

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *