Achizitii de imobiliare – online versus offline (p)

E mai mult decat evident ca online-ul castiga tot mai mult teren si acapareaza o tot mai mare parte din vietile noastre. Suprinzator sau nu, chiar si atunci cand urmeaza sa cumparam, sa vindem sau sa inchiriem un imobil ori un teren, tot in mediul virtual gasim un sprijin.

Varianta clasica, offline, e tot mai putin apreciata. Ca exemplu, pentru a gasi terenuri de inchiriat Cluj Napoca, ar trebui sa faci o cercetare foarte amanuntita a pietei imobiliare. Prima data trebuie sa cauti si sa sortezi anunturi, apoi eventual sa vizitezi zonele si sa iei decizia potrivita. Practic, aproape ca desfasori activitatea unui agent imobiliar.

Poate fi obositor si frustrant. Uneori pur si simplu nu gasesti in timpul propus solutia potrivita. Alegerea colaborarii cu o agentie imobiliara poate fi o optiune, dar vei avea parte de costuri suplimentare: comisionul pe care il vei achita pentru prestarea serviciilor.

Exista insa si o varianta mult mai accesibila. Aceasta este data de platformele de anunturi imobiliare online. Un exemplu este si compariimobiliare.ro, un portal imobiliar cu peste 200.000 de anunturi.

Cum iti usureaza misiunea un asemenea portal din mediul virtual? Prin accesibilitate, prin informatii oferite prompt si prin diversitate.

Gasirea anunturilor cu terenuri de inchiriat, case de vanzare ori apartamente si garsoniere de inchiriat/vanzare este considerabil usurata. Din doar cateva click-uri, poti filtra lista rezultatelor in functie de ceea ce urmaresti.

Informatiile oferite prompt constituie un alt avantaj in cazul achizitiilor de imobiliare online. Rapid si usor, poti aplica filtre: locatie, oras, tip de anunt, pret etc. – rezultatele sunt filtrate imediat si ajungi exact la acele anunturi care te intereseaza.

Diversitatea este un atu ce nu poate fi contestat atunci cand vine vorba de anunturile de pe platformele imobiliare online. Cea mentionata – compariimobiliare.ro – include peste 200.000 de anunturi ce vizeaza terenuri, case, apartamente si garsoniere disponibile spre vanzare sau inchiriere.

Ca un plus, pentru cei interesati de costuri, acelasi site ofera statistici actualizate legate de preturile (de inchiriere sau vanzare)  imobilelor, pe zone de interes, cartiere ale oraselor etc. Mai exact, poti afla exact cu cat se inchiriaza metrul patrat util in fiecare dintre zonele capitalei, poti afla pretul mediu de vanzare pe metru patrat util in diverse cartiere din Cluj Napoca si asa mai departe.

In acest fel, oricine isi poate face o idee clara cu privire la investitia pe care urmeaza sa o faca, fie ca achizitioneaza sau urmeaza sa inchirieze. Calculul bugetului este considerabil usurat prin informatiile clare oferite.

Punand in balanta elementele caracteristice achizitiilor de imobiliare offline si online, castigatorul la acest capitol este evident. Fara indoiala, mediul virtual faciliteaza intregul proces, indiferent ca este vorba de a cumpara sau a inchiria.

Alegerea variantei clasice presupune mult timp investit in gasirea solutiilor potrivite, iar a apela la agentii imobiliare poate fi destul de costisitor. Evident, un portal imobiliar precum compariimobiliare.ro este alternativa perfecta pentru vanzatori, cumparatori, proprietari care inchiriaza sau persoane aflate in cautarea unor spatii de inchiriat. Fara prea multe batai de cap, informatiile pot fi gasite imediat, iar achizitia sau inchirierea ramane doar la stadiul formalitatilor finale.

Leave a Comment

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *