50 Shades of Grey cartea ce lasa urme ca de melci

50 Shades of Grey… cartea care a generat filmele care au generat urme de melci in spatele femeilor (si un mare grad de ipocrizie). In calitate de scriitor wannabe, am vrut sa vad si eu pana la urma ce naibii a generat atata hype in jurul acestei carti.

Daca vrei sa scrii, atunci e obligatoriu sa citesti. Si trebuie sa citesti mult si din toate genurile. Asta e parerea mea. De asemenea, iti place sau nu dar ar trebui sa citesti si ce e la moda, nu doar clasici. Mai ales best-seller-urile. Si e cazul meu si cazul de fata.

Cartea am citit-o cu jumatate de gura daca mi se permite. Nu eram deloc incantat de idee, pentru ca in adolescenta am mai citit carti de genul. Ma rog, atunci nu exista internet, eu eram in crestere, cautam cu precadere anumite pasaje din cartile respective.

Asa ca pot spune ca imi este cunoscut genul respectiv. Intre timp nu mai savurez cartile de genul, de altfel se si numesc intr-un fel si anume chick lite. Si nu fara motiv.

sinopsis 50 Shades of Grey

Ca sa intram si in subiect… o avem aici pe o domnita care sa zicem ca dintr-o intamplare da peste un domn, domnul Grey. Este un domn cu nevoi speciale, excentric. Extrem de bogat dar din punct de vedere sexual cauta anumite lucruri. Sa spunem ca are o camera ca a unui domnitor din perioada medievala dar ale lui sunt cu scop sexual. Lanturi, biciuri, dildo-uri etc.

E si un contract intre cei doi si nu bazat pe drepturi de autor. Domnita trebuie sa se supuna domnului si mai are si alte responsabilitati. Cartea merge in zona asta si continua povestea.

ochiul critic

Bleah. Am inteles de ce e atat de populara printre femei. Pentru ca indeplineste o fantezie comuna si anume nevoia femeii de a fi dominata cu o poveste de dragoste. In ciuda racelii lui sa spunem asa, ea il ajuta sa evolueze emotional, se indragostesc si si-o trag fericiti pana la volumul doi.

Din acest punct de vedere, autoarea merita felicitari. Nu stiu daca a fost premeditat sau pur si simplu a picat pe subiect, alegand aceasta desfasurare a actiunii dar nu mai conteaza. Rezultatul a fost cu siguranta peste asteptari. A fost o perioada in care cartea si filmul erau peste tot, inclusiv pe autobuze si nu glumesc.

Deci ce sa zic, pentru succes, bravo! Subiectul na, pot sa-l inteleg, pana la urma nu orice carte trebuie sa fie o opera de arta care sa-ti schimbe viata. Am mai zis-o, e foarte ok sa existe carti din toate domeniile.

Ce m-a deranjat in schimb este modul in care a fost scrisa. Sunt constient ca aceasta simplitate, a fost scrisa folosind cuvinte pe intelesul oricui, din vocabularul curent, a contribuit la acest succes.

Dar totusi… am vazut mailuri mai complexe de atat si ambalaje de detergenti mai captivante de atat. Se putea mai mult, macar niste comparatii mai interesante, replicile mai spumoase, un pic de umor etc. Erau multe, multe de imbunatatit si n-ar fi stirbit din simplitate.

Ma rog, cam atat. Cu privire la daca o recomand sau nu, daca esti in zona de scris, atunci e bine sa o citesti, macar partial (cazul meu), constientizezi cate ceva. Pe mine cartea nu m-a rupt, din motivele expuse mai sus. Dar am trecut prin ea sa vad despre ce e vorba.


sursa imagini: pixabay.com

Leave a Comment

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *