Pareri filme | 5 filme cu hackeri si inteligenta artificiala

Salutare. Din punct de vedere al blogging-ului, anul 2017 a fost deja un haos pentru mine si e abia a doua luna a anului, nici macar nu s-a terminat. Este insa un haos pozitiv si ce sa zic, din haos apar lucrurile bune. Sau cel putin asa sper eu.

De ce e haos? Pai am mai deschis un blog, mai exact am mutat unul de pe subdomeniu pe domeniu propiu si este un nou proiect care sper sa creasca frumos, alaturi de fratii lui mai mari. In contextul asta, am tot analizat si m-am tot strecurat printre teme, plugin-uri si alte lucruri de genul asta. Printre altele am tot cautat si am si gasit si solutii de gazduire. Nu mai sunt chiar la inceput cu blogul, acum stiu ce caut si stiu si cum sa analizez ofertele. Na, e vorba de o experienta care se dezvolta in timp.

Filme cu hackeri

Din acest haos de care vorbeam mai sus, a aparut acest articol. Mi-am adus aminte ca mai demut am vazut un film cu hackeri si mi-a venit pofta sa-l vad din nou. Asa am dat si peste alte filme care mi s-au parut tari si am zis atunci sa le impartasesc si cu voi.

Antitrust – 2001

Filmul ne prezinta povestea lui Milo Hoffman, un tanar programator foarte talentat care se angajeaza la o mare corporatie, NURV. La inceput i se pare o idee buna, primeste multi bani, este apreciat, are ocazia sa-si dezvolte skill-urile.

Dupa o vreme insa, incepe sa observe chestii ciudate si ajunge la un moment dat sa patrunda secretele corporatiei. Ceea ce afla, nu prea ii place. Incepe asadar o lupta surda cu corporatia, Milo face eforturi disperate sa impiedice desfasurarea planurilor malefice ale acesteia. Este un thriller captivant, insusi numele cred ca spune multe despre el.

The Net – 1995

Este un film asemanator cu cel de mai sus. De data asta ne este prezentata povestea lui Angela Bennet, o tanara pasionata de computere. Oarecum dintr-o intamplare, a dat peste un mare secret, la nivel national, cel putin. Secret pe care l-a copiat pe o discheta si care insa a cam costat-o scump.

Asta a facut-o sa aiba mari probleme, atat ea cat si apropiatii ei. Ba oameni decedati, ba probleme cu legea, ba s-a trezit fara identitate, „bagatele” din astea. Miza? Discheta.

Pare interesant, cu o Sandra Bullock in prim-plan, tinerica si zglobie.

Swordfish – 2001

Ca si cele de mai sus si acesta este un thriller, diferenta este insa ca in acesta se combina intr-un mod interesant terorismul si hacker-ii.

Pe scurt, exista o celula terorista denumita „Celula neagra” (interesant nume) care na, vrea sa terorizeze si ea un pic. Problema este ca-i lipseste capitalul. Bani are, dar sunt blocati si nu ii poate accesa. Are nevoie de cineva care sa ii deblocheze si folosesc pentru asta un fost condamnat. Daca va face sau nu rost de bani, vedem in film.

Tron: Legacy – 2010

Avansam incet catre filme mai noi. Ne oprim acum la nepotul unui film de prin 1982, insa acesta de fata este realizat in 2010.

Filmul ne prezinta povestea fiului unui designer al lumii digitale. Practic, un mare om, a creat o mare lume digitala apoi a disparut. Normal, fiul sau a pornit in cautarea lui insa nu pare sa fi fost cea mai buna idee ever. Asta deoarece a ramas blocat in acea realitate creata de tatal sau si are de-a face cu creatia acestuia.

Ex Machina 2015

Cel mai nou film si pe tema asta este cel de mai jos, realizat in 2015. Depaseste un pic spera primelor filme fiindca aici vorbim de inteligenta artificiala si nu despre hackeri.

Este vorba despre un android, nici nu stiu cum sa-i spun. Practic ar fi un robot foarte inteligent pe care un programator trebuie sa-l testeze din punct de vedere al umanitatii.

Daca mai stiti si alte filme de genul, va rog sa le scrieti mai jos.

Ca de obicei, va invit sa va abonati la blog, completati campurile din dreapta sus.

Leave a Comment

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *