29,99 RON – Frederic Beigbeder | Esenta de carte

Acum ceva timp mi-am cumparat niste carti de la Libris. Am primit-o si pe cea de aici, ca bonus. M-am bucurat initial, am crezut ca este o carte de publicitate. Dupa ce am citit-o… nu m-am mai bucurat.

Nu este o carte extrem de proasta dar nici o carte foarte buna, cred ca depinde mult si de gusturi.

#despre  29,99 RON – Frederic Beigbeder

Cartea ne prezinta viata lui Octave, un talentat „creativ” francez, ce lucreaza pentru una dintre cele mai bune agentii de publicitate din Franta, Rosse. Domnul Octav, este o fiinta ciudata si cu probleme specifice erei in care traim. Singur, parasit de prietena insarcinata, adeptul prostituatelor si al „zapezii”, Octave ne prezinta o lume depresiva. Este o lume a dezmatului si a minciunii pentru bani, o lume in care nimic nu este ceea ce pare. Vedem o lume pe care nu o banuim, o lume condusa de publicitate ce te face sa cumperi ce n-ai nevoie cu banii pe care nu-i ai, vorba aia.

Suntem ghidati asadar prin problemele cu care se confrunta un om al publicitatii si o agentie si prin viata unui om depresiv, cu grave probleme psihice.

#ochiul critic

Este o carte reala pe sfert, cred. Daca nu ma insel, este inspirata probabil din viata autorului. Frederic Beigbeder a lucrat intr-o agentie de publicitate si probabil o parte din lucrurile de acolo l-au facut sa scrie cartea asta.

Nu este rau scrisa dar pe mine nu m-a dat pe spate. Sunt mai multe chestii care nu mi-au placut, cum ar fi ca este o carte cu energie negativa, eu asa o percep. Nu e pentru toata lumea. Pe cineva cu o depresie sau chestii de genul, il sfatuiesc foarte serios sa nu o citeasca. Fara gluma, s-ar putea sa-i umple paharul.

Apoi, nu mi-a mai placut pentru ca pare ca este inspirata din GTA, nu stiu. Personajul principal face ce are chef, isi cam permite aproape orice, fara sa fie sanctionat in vreun fel, o buna bucata din carte.

De asemenea, nu mi-a placut nici turnura pe care a luat-o cartea. La un moment dat, incepe sa se duca asa, pe campii grav. Din senin, bang, apar niste chestii care mi se pare ca nu se potrivesc acolo dar na, e doar parerea mea.

Este o lectura destul de usoara insa nu prea e pentru mine. Nici macar nu stiu de ce am terminat-o, probabil un pic de curiozitate morbida. Nu m-a atras pentru ca asa cum am zis si mai sus, mi se pare o carte negativa, care deconsidera totul, considera ca totul e in van samd. Practic, este o carte fara speranta si eu n-am nevoie de astfel de carti in viata mea. Accept o drama, cu conditia sa fie inspirationala (ca de exemplu, Malala). Vreau carti care sa ma scoata din depresie, nu sa ma bage in depresie.


Daca insa nu gandesti ca mine si tie ti-a placut, atunci o poti cumpara de pe libris.

Leave a Comment

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *