Recenzie „DonQuijotisme AntropoLexice” de Mircea Badut

  • Titlu: DonQuijotisme AntropoLexice
  • Autor: Mircea Badut
  • Editura: Europress Group
  • Anul aparitiei: 2015
  • Nr. pagini: 212
  • Coperta: Florin Afloarei

Cum despre autor am mai scris aici pe site (Mircea Badut), nu voi mai intra in detalii si vom trece direct la carte.

Este o carte care m-a surprins in mod placut, desi nu sunt in mod normal obisnuit cu acest stil. Este vorba despre eseuri, cam asta reprezinta cartea, o colectie de eseuri, foarte interesanta plus ceva povestiri/legende reinterpretate.

Sunt foarte interesante toate subiectele abordate si intr-un mod inedit. M-a surprins in mod placut acuratetea observatiilor autorului. Demonstreaza prin aceasta carte ca este un fin observator si un om care are lexicul in buzunar. Foloseste o gama variata de cuvinte cu care se joaca cu mare lejeritate.

Rezulta astfel o lectura scolara, cu toate astea este o carte usor de citit si de inteles. Imi aduce aminte insa de scoala, mi se pare ca este scrisa intr-un mod didactic.

Prima povestire din carte este celebra legenda a Anei si a lui Manole, cum ziceam, reinterpretata intr-un mod personal si interesant. Mi-a placut cum a fost rescrisa, pe undeva ca un film dar un film interesant care te tine captiv si-ti mentine atentia.

Sunt insa si pareri, eseuri despre realitate de exemplu. Ne este prezentata o teorie foarte interesanta a autorului care diseca realitatea pe intelesul tuturor si prezinta o parere pertinenta si perfect plauzibila asupra acestui subiect.

Avem de asemenea si un eseu despre posibilele forme de viata inteligenta din alte lumi. Apoi un eseu amuzant si realist despre comunicarea virtuala, in modul online si tot asa.

Cum spuneam este o carte interesanta care prezinta diverse puncte de vedere asupra mai multor subiecte. Practic as putea spune ca este un blog strans intr-o carte.

De unde o cumpar?

O puteti cumpara de pe libris.

Ca de obicei va invit sa va abonati la blog (completati campurile din dreapta sus) si sa dati un like si un see first pe facebook.

Daca esti roman, sustine literatura romana!

Leave a Comment

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *